Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

«Συρρικνώστε επιτέλους το δημόσιο…»

Οι απίστευτες «φάπες» που δέχθηκε o Ευάγγελος Βενιζέλος από τους ομολόγους του στο Ecofin (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση), φαίνεται ότι δημιουργούν δραματικές πολιτικές εξελίξεις.
Ήδη ανεβλήθη το πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ, ενώ πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν πλέον την πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες.

Συμφώνως με εγκυρότατες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας, αμφισβητούν πλέον ευθέως τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη
 μείωση του χρέους, αφού βλέπουν ότι το μόνο που γίνεται είναι η συνεχής και υπέρογκη φορολόγηση και η αύξηση των δαπανών του δημοσίου.

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ετέθη επιτακτικά η μείωση του κράτους, το οποίο εξακολουθεί να … «απορροφά» όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Επιπλέον,  οι εταίροι – δανειστές μας αμφισβητούν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να
εισπράξει την έκτακτη εισφορά – χαράτσι στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, ενώ κάποιοι έθεσαν ακόμη και ειρωνικά, τη στάση της κρατικοδίαιτης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχει δηλώσει δημόσια ότι θα την εμποδίσει.

 Επίσης αμφισβήτησαν ευθέως την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνοντας ότι το μέτρο δεν λαμβάνεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Οι εταίροι προειδοποίησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι για να εκταμιευθεί η δόση, η εισφορά στα ακίνητα θα πρέπει να εισπραχθεί ως το τελευταίο ευρώ και ζήτησαν άμεσα μέτρα επιπλέον περικοπής δαπανών, ύψους ως και 2 δις ευρώ ώστε να υπάρχει ασφάλεια ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε απολύσεις στο δημόσιο και ταυτοχρόνως να εξουδετερώσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλιώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Για την ήδη κλονισμένη κυβέρνηση αυτό αποτελεί το απόλυτο αδιέξοδο.

Αντί να το πράξει εδώ κι ενάμιση χρόνο, άφησε τον ιδιωτικό τομέα να διαλυθεί και να μετρά 800.000 ανέργους, τα νοικοκυριά να φθάσουν σε επίπεδα εξαθλίωσης από την αβάσταχτη φορολογία και τις κάθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ …προσέλαβε 25.000 νέους υπαλλήλους στο δημόσιο και αύξησε τις δημόσιες δαπάνες!
Αν όλα αυτά, δεν συνιστούν τυφλό δογματισμό – μη τυχόν και θιγούν οι διάφοροι Φωτόπουλοι και λοιποί κομματικοί πελάτες- σε συνδυασμό με την ανικανότητα να οραματιστούν ή ακόμη και να διαχειριστούν, τότε τι είναι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου