Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανίκανοι και μικροί!

Έχει πλέον κάποιος την παραμικρή αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από δογματικά – συμπλεγματικά ανθρωπάρια, ανίκανους φορομπήχτες και μικρούς τω πνεύμαti πολιτικούς;
Η ελληνική κοινωνία, έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη καρτερικότητα στις παλινωδίες τους και μια άνευ προηγουμένου ωριμότητα, πολύ περισσότερο αφού η μεγάλη της πλειοψηφία κρίνει απαραίτητες τις
 διαρθρωτικές αλλαγές που εξαγγέλλει αλλά δεν υλοποιεί η κυβέρνηση.
Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το αποδεικνύει με τη συγκαταβατική στάση της.
Οι Έλληνες, είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται, τον ιδιωτικό τομέα να μετρά –επισήμως – περισσότερους από 800.000 ανέργους και χιλιάδες λουκέτα, ενώ οι φοροεπιδρομές δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.
Η υπομονή τους εξαντλείται.
Πολύ περισσότερο όταν συνειδητοποιούν πως οι κυβερνώντες είναι ανεπαρκείς, δεν έχουν κανένα σαφές σχέδιο και αυτοσχεδιάζουν σε συνθήκες πανικού.
Το οικονομικό επιτελείο προφανώς γνώριζε ότι θα χρειασθεί να καλυφθεί με κάποια μέτρα η απόκλιση από τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ακόμη και αν πίστευε ότι η τρόικα θα «τρόμαζε» και θα μείωνε τους στόχους, θα έπρεπε να έχει έτοιμο ένα σχέδιο Β.
Όχι απλώς δεν το είχε, όχι απλώς κατέληξε σε αυτό σε συνθήκες πανικού, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες το άλλαξε και το έκανε επαχθέστερο.
Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.
Φορολογούν την απλή κατοικία λες και θέλουν να ξανάβρουν τον δρόμο προς... τον σοσιαλισμό που ευαγγελιζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου!
Η κυβέρνηση χάνει πλέον την υποστήριξη και εκείνων των πολιτών οι οποίοι θέλουν τη διάσωση της χώρας και τον εκσυγχρονισμό της, αλλά δεν αντέχουν την ανικανότητα, την προχειρότητα και την επιπολαιότητα.
Ξαναλέμε. Μικροί, δογματικοί, συμπλεγματικοί κι ανίκανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου