Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο φορομπήχτης που καταστρέφει οικογένειες, επιχειρήσεις, κτηνοτροφία και γεωργία

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πλέον η πλέον επάρατη κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Όχι μόνο γιατί είναι συνέχεια και σαρξ εκ της σαρκός των καταστροφικών κυβερνήσεων της δεκαετίας του ογδόντα, αλλά και επειδή με την χωρίς πρόγραμμα και θεμέλια πολιτική της οδήγησε την Ελλάδα σιδηροδέσμια στη σημερινή εικόνα των 800.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα, των χιλιάδων κλειστών επιχειρήσεων και των εκατομμυρίων απεγνωσμένων και αγανακτισμένων πολιτών.
Το τελειωτικό κτύπημα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, έρχεται από τον πολύ Βενιζέλο, τον άνθρωπο που αμφισβητούσε τον Παπακωνσταντίνου και κατέθετε στο πρόσφατο παρελθόν τις δικές του οικονομικές πλατφόρμες. Τον άνθρωπο που φιλοδόξησε να γίνει πρωθυπουργός κι ευτυχώς η σημερινή πολιτεία του απομακρύνει αυτό το ενδεχόμενο.
Τα μέτρα του, απέδειξαν πόσες μπαρούφες έλεγε, το πόσο λίγος είναι.
Ο άνθρωπος που φέρει ιστορικό επίθετο -είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι  προσβάλλει τον αρχικό του κάτοχο - θα περάσει
 στην ιστορία ως ο τελικός εξολοθρευτής, ακόμη και της κτηνοτροφίας και γεωργίας μας.
Η έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για το 2011 και το 2012, δίνει το τελικό κτύπημα, αφού οι στεγασμένες μονάδες –χοιροστάσια και βουστάσια – καλούνται να πληρώσουν 3 ευρώ ανά τετραγωνικό (όσες λειτουργούν πάνω από 10 χρόνια) και 4 ευρώ ανά τετραγωνικό οι νεότερες.
Ο μέσος όρος των κτηνοτροφικών μονάδων, διαθέτει στεγασμένες μονάδες περί τα 5 στρέμματα, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να καταβάλει περί τις 15 έως 20.000 ευρώ το χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια!
Κι όλα αυτά την ώρα που οι Έλληνες κτηνοτρόφοι βρίσκονταν ήδη στα όρια της χρεοκοπίας λίγο πριν από το ξεκίνημα της κρίσης. Υπερδανεισμένοι στις τράπεζες, με τις τιμές των ζωοτροφών να βρίσκονται στα ύψη και τις τιμές των προϊόντων τους (γάλα και κρέας) να είναι καθηλωμένες λόγω του ανταγωνισμού και των αθρόων εισαγωγών...
Φυσικά, ο Βενιζέλος ούτε άκουσε, ούτε ακούει τις αγωνίες των ανθρώπων. Στυγνός και στεγνός από ιδέες, δεν μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση της κοινωνίας. Απάνθρωπος και σκληρόπετσος την εξοντώνει.
Φυσικά, εξαιρεί τις εκκλησίες, αφού μέσα από αυτές προσδοκά ιερές ψήφους!
Μιλώντας με τον πρόεδρο των Ελλήνων προβατοπαραγωγών Τυρνάβου Ζήση Παρλίτση, κρατήσαμε μέρος των κραυγών αγωνίας του: «Πρέπει να σφάξουμε 30 με 50 αρνιά να πουλήσουμε όταν ο μέσος όρος σε μία μονάδα είναι τα 150 για να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά γιατί αλλιώς θα μας κόψουν το ρεύμα, ενώ ήδη δεν έχουμε νερό στις ποτίστρες για να τα ξεδιψάσουμε».
Οι στρόφιγγες δανεισμού από τις τράπεζες έχουν κλείσει όπως και για τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις και οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάξουν τα ζωντανά τους αφού κρίνεται ασύμφορη η πάχυνση με βάση το κόστος των ζωοοτροφών και τις τιμές του κρέατος που είναι συμπιεσμένες. Τα αρνιά, λοιπόν, πεθαίνουν στα μαντριά στην κυριολεξία από δίψα και αναρωτιέται κανείς πού οδηγείται η Εθνική Οικονομία μετά τη διάλυση της παραγωγικής της βάσης και πώς θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος όταν δεν θα υπάρχει οικονομική δραστηριότητα που να σχετίζεται με αυτό που ονομάζουμε πραγματική οικονομία.
Και η πρωτογενής παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία) είναι η βάση στην πυραμίδα της οικονομίας κάθε χώρας.
Αυτά φυσικά, ουδόλως ιδρώνουν τα ώτα του Βενιζέλου. Πιθανότατα δε, να μη το γνωρίζει καν….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου