Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Κλείδωσαν» τα μέτρα κι ο Βενιζέλος πάει ΗΠΑ

- Μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα κατά 100.000 άτομα μέχρι το 2015.
- Οριζόντια μείωση μισθών του δημοσίου έως και 20%, πριν από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

- Περικοπές σε όλες τις συντάξεις μέσω της
 επιβολής κλιμακωτής εισφοράς (που μπορεί να φθάσει το 20%) σε όσους λαμβάνουν σύνταξη πάνω 800 ή 1.000 ευρώ.

- Εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

- Άμεση κατάργηση των οργανισμών και φορέων του δημοσίου που δεν έχουν αντικείμενο.
Αυτά είναι τα μέτρα που «κλείδωσαν», μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τα μέλη της τρόικας, στην οποία αποφασίστηκε επιπλέον η εκ νέου εξέτασης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Λεπτομέρειες θα εξεταστούν σε βάθος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού         Οικονομικών το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με Αξιωματούχους του ΔΝΤ και την προσεχή Δευτέρα θα είναι πλέον σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις των νέων μέτρων.



Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωση εξέδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρει ότι ναι μεν υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος αλλά ότι η συζήτηση για πολιτικές (δηλαδή τα μέτρα) θα συνεχιστεί.
Η ανακοίνωση της Κομισιόν έχει ως εξής: «Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, οι αρχηγοί των αποστολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ  είχαν τηλεδιάσκεψη με τον έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου του. Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος και οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.  Η πλήρης αποστολή αναμένεται τώρα ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την επανέναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα περιλαμβάνει και συζητήσεις για πολιτικές».  
Διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι «η εξέλιξη της Τρίτης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ανοίγει το δρόμο για να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ που απαιτούνται για την υλοποίηση της συμφωνία της 21ης Ιουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου