Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνοπατέρες κουτσαβάκια!

Μια παλιά λαϊκή παροιμία λέει δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
Αν στη θέση της λέξης φίλο βάλουμε τη λέξη πολιτικό, δεν θα αλλάξει στο παραμικρό το νόημά της.
Πλείστοι όσοι εθνοπατέρες, την τελευταία περίοδο έχουν αποφασίσει να ταυτιστούν με τη γενική απαξίωση και στην προσπάθειά τους να βρίσκονται στην επικαιρότητα, υποβαθμίζουν κι άλλο το επίπεδο του κοινοβουλευτικού λόγου.
Οι βαριές φράσεις που αντάλλαξαν οι
 Μεϊμαράκης και Καρατζαφέρης προσφάτως, προσέβαλλαν βάναυσα τη συμπαθή τάξη των εκδοροσφαγέων.
Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ Μερεντίτη και Διαμαντίδης, επέπληξαν (sic) τον Ηλία Μόσιαλο στο καφενείο της Βουλής, επειδή τόλμησε να πει αλήθειες για τα προνόμια.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ροντούλης, φώναζε γομάρια τους υπουργούς της κυβέρνησης και δικαιολογήθηκε ότι…έτσι μιλάνε στο χωριό του! Ο δε βουλευτής του ΠαΣοΚ Τσώνης (αγνώστων λοιπών στοιχείων και δραστηριότητος), θίχτηκε και με φρασεολογία αισχρών χουλιγκάνου ζήτησε τον λόγοκαι παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια.
Η γνωστή Λιάνα του ΚΚΕ, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, με ύφος παλιού μάγκα της Τρούμπας, κρατώντας μια φρατζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα.
Ο δε Άδωνις του ΛΑΟΣ, ο και μπουμπούκος αποκαλούμενος, με ύφος μπάτσου της δεκαετίας του εξήντα, την …επανέφερε στην τάξη μιλώντας για βουλευτή από την Εκάλη.
Το ΚΚΕ, κόμμα του κοινοβουλίου, καλεί τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τους νόμους!

Αυτά τα πρόσφατα και πολλά άλλα, δείχνουν ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά κάποιοι εθνοπατέρες μας στραβά αρμενίζουν.
Και δεν είναι τα μόνα περιστατικά. Όμως, αυτό το κλίμα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και εντός του…«Ναού της Δημοκρατίας».
Οι κουτσαβακισμοί, αποδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας.
Κι η ψυχραιμία, αλλά και η νηφαλιότητα που απαιτείται από τον ελληνικό λαό να επιδείξει στην κρισιμότητα των στιγμών, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στο κοινοβούλιο.
Κρίμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου