Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Έργο της αριστεράς οι καταλήψεις στην Παιδεία!

Δεν υπάρχει εχέφρων πολίτης ή σοβαρός γονιός, που να μην αντιλαμβάνεται ότι πίσω από το κύμα καταλήψεων σε πανεπιστήμια και σχολεία, βρίσκονται δυνάμεις της Αριστεράς, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από το ΚΚΕ.
Μια βόλτα στα σχολεία ή στα πανεπιστήμια και μια ολιγόλεπτη στάση εκεί, λύνει τις απορίες και στον πλέον δύσπιστο.
Τόσο στα πανεπιστήμια, όσο και στα σχολεία, θλιβερές μειοψηφίες και μάλιστα με ακραίο αν όχι φασιστικό τρόπο, επιβάλλουν τις θελήσεις τους στις
 πλειοψηφίες. Πανεπιστήμια και σχολεία μένουν κλειστά με το ζόρι! Μόνο γι αυτό το γεγονός, οι κομματικές νεολαίες είναι κατάπτυστες!

Όμως, οι καταλήψεις των πανεπιστημίων είναι πλέον ανούσιες και χωρίς αντικείμενο, αφού ο ψηφισμένος νόμος ευρίσκεται εν ισχύ. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει τη ροή των πραγμάτων. Απλώς η κοινωνία και η μεγάλη μερίδα των φοιτητών, υφίστανται την επαναστατική γυμναστική των ουτοπιστών….

Στα σχολεία, τα ίδια. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, μαζί με εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και …διάφορους περίεργους, καταλαμβάνουν τη δημόσια περιουσία και δηλητηριάζουν – προσηλυτίζουν  τις παιδικές ψυχές. Στα περισσότερα σχολεία, έχουν αιτήματα που επιλύονται με μια απλή συνεδρίαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων! Μαζί με τα αιτήματα….κυριαρχεί και η εναντίωση στον νέο νόμο για τα….πανεπιστήμια!
Αστεία πράγματα, από εκείνους που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα!

Όμως, είναι ξεκάθαρο.
Το περιβάλλον που καλούμαστε να ζήσουμε, κοινωνικό και οικονομικό, επ’ ουδενί μπορεί να συμβαδίζει με τις επιδιώξεις της αριστεράς.
Η αριστερά είναι υπέρ της ήσσονος προσπάθειας και της στασιμότητας.
Η ανταγωνιστικότητα της είναι άγνωστη έννοια.
Επιθυμεί την ισοπέδωση και την μίζερη υφιστάμενη κατάσταση που οδήγησε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε πλήρη ανυπαρξία.

Εκτίμηση και αταλάντευτη θέση μας, είναι ότι το σύνθημα «ανοιχτά σχολεία», «ανοιχτά πανεπιστήμια», «ανοιχτά μυαλά», είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου