Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αλήθειες της Αλέκας ή αλλιώς δάσκαλε που δίδασκες...

Γράψαμε στο σχόλιο (προηγούμενες αναρτήσεις) με τίτλο «Αποστροφή προκαλεί η Αλέκα», την άποψή μας για τη στάση της γραμματέως του ΚΚΕ και την πρόσκλησή της προς τους πολίτες για ανυπακοή.
Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με την αλήθεια, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα.
Οι πράξεις, ιστορικά μένουν.
Συνεπώς, ουδόλως θα ασχοληθούμε με λογής λογής γκρουπούσκουλα.
Όμως, είναι απολύτως ειρωνικό και
 άκρως υποκριτικό να προσκαλεί τους πολίτες σε ανυπακοή απέναντι στους νόμους, το μοναδικό ελληνικό κόμμα το οποίο δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του από την Πολιτεία, πέραν του ότι εφαρμόζει πλήρως το Μνημόνιο στις επιχειρήσεις του.
Η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, το περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και το απέδωσε σε…αγαθούς, ήτοι σοσιαλιστικούς σκοπούς!
 «Έχουμε πάρει μια σειρά αποφάσεις περικοπών και σε εκδόσεις κ.λπ. Και αυτά, κοιτάξτε να δείτε, είναι πρόβλημα γιατί αφορούν τη δράση του κόμματος. Επομένως, γίνανε απολύσεις στον “902”, αυτό δεν το κρύψαμε».
Το Μνημόνιο, φυσικά, δεν προβλέπει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πολύ περισσότερο στον κομματικό! Όμως, κάθε σώφρων άνθρωπος κατανοεί απολύτως τα λόγια της: «Αναγκάζεσαι να συρρικνώσεις κάποιες δραστηριότητες γιατί δεν έχεις...».
Αυτό, φυσικά, η γραμματέας του ΚΚΕ και τα καλόπαιδα του ΠΑΜΕ, το αρνούνται στις επιχειρήσεις των άλλων και γινόμαστε συχνά πυκνά μάρτυρες των παραλογισμών τους, σε δρόμους, σε επιχειρήσεις, σε λιμάνια και δημόσιες υπηρεσίες.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ, εφαρμόζουν στυγνά και με απόλυτη αντεργατική λογική, όσα υποκριτικά καταγγέλλουν. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, έδειχνε και υπερήφανη:
 «Στα στελέχη του κόμματος, όχι μόνο δεν έγινε αύξηση τα τελευταία χρόνια... αλλά σήμερα παίρνουν λιγότερα, έγινε περικοπή μισθών, με απόφαση και έχει ενημερωθεί όλο το κόμμα... Και χωρίς ωράρια λειτουργίας 8 - 5 κλπ.».
Μπράβο της Αλέκας!
Δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους κι ύστερα μιλάει για μισθούς πείνας! Δίνει μισθούς πείνας κι ύστερα απαιτεί κατώτατο μισθό 1400 ευρώ και καμιά απόλυση!
Καταστρατηγεί η ίδια ωράρια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (αν μπορούσαν να μιλήσουν κάποιοι από την Τυποεκδοτική….) κι ύστερα καταγγέλλει τον καπιταλισμό!
Μιλάει για εκβιασμούς στις επιχειρήσεις των άλλων, αλλά βαφτίζει την εργασία στις κομματικές επιχειρήσεις «εθελοντική εργασία». Κι όποιος διαμαρτυρηθεί ή επιδείξει ανυπακοή, διαγράφεται και απολύεται. Κάτι περισσότερο γνωρίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Πηγαδάς....
«Τι να κάνουμε; Πείτε μας. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Δεν τους πληρώνεις; Τους απολύεις, και τους απολύεις με τον παλιό νόμο, όχι με τον καινούργιο νόμο των απολύσεων, με την προηγούμενη αποζημίωση. Ο, τι μπορείς κάνεις, αλλά πέστε μου τι;»,  αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη.
Είπαμε κυρία μου. Είπαμε! Ανυπακοή! Για τους άλλους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου