Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ανύπαρκτοι προκαλούν….

Η γραφικότητα κάποιων υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών, δεν έχει τέλος.
Μερικούς, συνάδελφός τους, τους αποκάλεσε στην αργκό γομάρια!
Σε μια περίοδο, που οι αναλυτές τη χαρακτηρίζουν παρόμοια με το 1922, ή το 1940, φαίνεται να τους απασχολούν περισσότερο τα βουλευτικά τους προνόμια, παρά ο τρόπος που θα σωθεί η Ελλάδα.
Πριν από μερικούς μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία και η Χαρά Κεφαλίδου από το ΠαΣοΚ, επέστρεψαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, ως ελάχιστη
 ένδειξη συμπαράστασης στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.
Τι ήταν να το κάνουν;
Δέχθηκαν απίστευτα πυρά από συναδέλφούς τους, μερικά με πρωτοφανή χυδαιότητα!
Χαλούσαν, βλέπετε, την πιάτσα.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν συμφωνεί με τα βουλευτικά προνόμια.
Την επόμενη ημέρα, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ Μερεντίτη και Διαμαντίδης (φωτό), του επετέθησαν και τον …έδιωξαν από το εντευκτήριο της βουλής!
Με τη στάση τους συνετάχθησαν κι άλλοι παρόντες συνάδελφοί τους από το ΠαΣοΚ, αλλά εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «λαϊκός βουλευτής και συντάσσεται με τους λαϊκούς βουλευτές»!
Χάλασε κι ο Μόσιαλος τη μανέστρα!

Ο γράφων είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι βουλευτές πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα για ευνόητους λόγους.
Κι αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που η ελληνική κοινωνία βλέπει καθημερινά τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται.
Ο βουλευτής αμείβεται με 6.000 ευρώ μηνιαίως, εισπράττει 150 ευρώ για την παρουσία του σε κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, διαθέτει αυτοκίνητο, 4 κινητά τηλέφωνα με πληρωμένους λογαριασμούς μέχρι 180 ευρώ έκαστο, του παρέχονται 4 συνεργάτες πληρωμένοι από το κράτος, ενώ τα γραφεία τους στελεχώνονται από αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους! Επιπλέον, οι βουλευτές της Μακεδονίας και της Κρήτης, απολαμβάνουν δωρεάν και από 180 (!!!) αεροπορικά εισιτήρια ετησίως!
Υπερβολικά προνόμια για τη σημερινή περίοδο, πολύ περισσότερο όταν ο κάθε βουλευτής ΜΟΝΟΣ του και χωρίς καμιά υποχρέωση από κανέναν, επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Κάποιοι, ισχυρίζονται ότι άφησαν τις δουλειές τους.
Ελάχιστοι τις άφησαν, είναι η απάντηση.
Και, πολλοί από αυτούς είναι και ουσιαστικά ανεπάγγελτοι!  
Ο Ηλίας Μόσιαλος, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Χαρά Κεφαλίδου, νέας κοπής πολιτικοί, δεν είναι άμεσα προϊόντα του κομματικού σωλήνα. Ειδικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ένας άριστος επιστήμονας, με πλούσιο επαγγελματικό παρελθόν. Στο εξωτερικό θα τον χαρακτήριζαν σύγχρονο πολιτικό – τεχνοκράτη, αλλά εδώ οι Διαμαντίδης και Μερεντίτη τον θεωρούν….κηπουρό του Γιώργου.
Το γεγονός ότι ο τόπος έχει ανάγκη τους Μόσιαλους κι όχι τους Δαμαντίδηδες, ουδόλως το αντιλαμβάνονται, πνιγμένοι στις θάλασσες της ανυπαρξίας τους. Δεν γνωρίζουμε τι θα γράψει η κοινοβουλευτική ιστορία για τον νέο βουλευτή Ηλία Μόσιαλο, αλλά γνωρίζουμε ότι στις κοινοβουλευτικές περιόδους που ήταν βουλευτές οι Μερεντίτη και Διαμαντίδης, ουδόλως έγινε πλουσιότερη η Βουλή.
Προσωπικά, θα έβλεπα τον Μόσιαλο σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αφενός επειδή δεν έχει πολιτικό παρελθόν και δεσμεύσεις κι αφετέρου επειδή δεν φαίνεται πολιτικά φαύλος. Αντιθέτως, θα ανατρίχιαζα ακόμη και στη σκέψη να ήταν σε παρόμοια κυβέρνηση οι Μερεντίτη και Διαμαντίδης…

Υστρ. Όταν διάβασα το βιογραφικό του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, αναρωτήθηκα τον λόγο που άφησε την πανεπιστημιακή του έδρα στο London School of Economics, αλλά και διακύβευσε τη φήμη του ως ένας εκ των κορυφαίων στον πλανήτη σε συστήματα υγείας, για να μπλέξει με τη επώδυνη ελληνική πολιτική. Ακόμη αναρωτιέμαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου