Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η εξουσία ούτε διατηρείται ούτε κτάται εφεξής με μπλόφες…

Είτε αρέσει στις κρατικοδίαιτες συντεχνίες και τους κακομαθημένους κομματικούς εργατοπατέρες, το μόρφωμα - κράτος που δημιουργήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Είναι βέβαιον, ότι κάθε επόμενη ημέρα που ανατέλλει, δεν θα μοιάζει στο παραμικρό για εκείνους.
Έχουμε ξαναγράψει ότι όσο κι αν
 φωνάζουν στα πεζοδρόμια, το κράτος θα συρρικνωθεί, είτε με απολύσεις χιλιάδων υπεράριθμων υπαλλήλων είτε με την απόλυτη πτώχευση.
Η ουσία και η πραγματικότητα είναι ότι εδώ κι ενάμιση χρόνο η χώρα επαιτεί και ζει χάριν στη μεγαθυμία των εταίρων και δανειστών της.
Αυτή την ουσία, αυτή την πραγματικότητα, αγνοούν ή κάνουν ότι αγνοούν, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ και σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τη μετριοπαθή πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. 

Την αιτία της κατάστασής μας την ξέρουμε όλοι και μάλιστα από την πρώτη στιγμή. Ξοδεύουμε ως κράτος περισσότερα απ’ όσα εισπράττουμε.
Έχουμε έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, με χιλιάδες κομματικής προέλευσης αργομίσθους.
Αν δεν απολυθούν 150.000 τουλάχιστον και ταυτοχρόνως να καταργηθούν οι θέσεις τους, θα συνεχίσουμε να παράγουμε ελλείμματα
Η κυβέρνηση δεν το τολμά για ευνόητους λόγους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση χαϊδεύει αυτιά και επιδίδεται σε πάσης φύσεως καιροσκοπικές αναζητήσεις, αποφεύγοντας να λάβει θέση.

Η κοινωνία, όμως, είναι σαφές ότι απαιτεί οι συνεχείς θυσίες της να πιάσουν τόπο.
Επιθυμούν να τελειώνουμε για να μπούμε σε άλλον δρόμο που θα αχνοφέγγει μια ελπίδα.
Συνεπώς, οι ορίζοντες τα πολιτικά μας πράγματα, οι νυν και οι εν αναμονή κυβερνώντες, οφείλουν να κάνουν πράξη τα μοναδικά δυο επιβεβλημένα μέτρα:
  1. Να απολύσουν χιλιάδες αμειβομένους από τον κρατικό κορβανά για να μειώσουν το αδηφάγο κράτος.
  2. Να δώσουν στον ιδιωτικό τομέα το σύνολο της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, περιορίζοντας τις εφορίες σε γραφειοκρατικές υπηρεσίες.

Όλα τα άλλα είναι απλώς φληναφήματα ή συνειδητά ψέματα. Κι όπως λέει ο Σταύρος Ψυχάρης στο «Βήμα», η εξουσία ούτε διατηρείται ούτε κτάται εφεξής με μπλόφες…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου