Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οι παρατηρητές του Κυριάκου


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πέραν των γνωστών ex officio ή εκλεγμένων κομματικών στελεχών, έγινε πράξη αυτό που οραματίζεται ο Κυριάκος.
Δηλαδή το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.
Οι 3 χιλιάδες παρατηρητές που παρακολούθησαν το συνέδριο ήταν
η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της ανθρωπογεωγραφίας του.
Οι περισσότεροι από αυτούς ίσως να μην είχαν ψηφίσει ποτέ τους τη Νέα Δημοκρατία.
Άνθρωποι, κατά κύριο λόγο πέραν των κομματικών στεγανών και των παθογενειών του κουρασμένου μηχανισμού, οι οποίοι έδωσαν άλλο χρώμα στη διαδικασία.
Ήταν ίσως οι μόνοι που δεν ενδιαφερόντουσαν για την αυριανή κατάληψη του κρατικού μηχανισμού.
Ήταν ίσως οι μόνοι που δεν έτρεχαν εδώ κι εκεί για να μπουν στις διαδικασίες σταυροδότησης για μια θέση στη νέα Π.Ε.
Ήταν ίσως οι μόνοι που μιλούσαν κανονική γλώσσα και γνώριζαν τι απαιτείται να γίνει από τη Νέα Δημοκρατία, αν κι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ήταν ίσως οι μόνοι που δεν προέβαλλαν τίτλους «αγωνιστών» της παράταξης, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι που μέχρι και την… αφισοκόλληση επικαλούντο για δείξουν τις περγαμηνές τους.
Ήταν οι άνθρωποι που ουδόλως μπορούσες να τους φανταστείς κλεισμένους σε τοπικές οργανώσεις ή συμμετέχοντες σε κομματικές ίντριγκες.
Ήταν οι άνθρωποι που ουδόλως ενδιαφερόντουσαν για την επόμενη «συνεστίαση» της ΔΑΠ στην … Πάολα ή για την εκδρομή στο Νάμος της Μυκόνου.
Ήταν οι άνθρωποι που έβαλε ο Κυριάκος στη Νέα Δημοκρατία από την πίσω πόρτα γνωρίζοντας ότι με τον υπάρχοντα μηχανισμό δεν μπορεί να πάει πουθενά.
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι πρώτη σε ψήφους γυναίκα στη νέα ΠΕ είναι η θυγατέρα του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου – εξαργυρώνοντας προφανώς τις …αγωνιστικές της περγαμηνές- δείχνει ότι τα φέουδα κι η κομματική ολιγαρχία απαιτούν σκληρή αντιμετώπιση και κυρίως έξυπνη αντιμετώπιση.
Ο Κυριάκος δείχνει να βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Η Νέα Δημοκρατία θα έχει μέλλον και προοπτική μόνο αν γίνουν ρήξεις και γενναίες τομές.
Κι ειδικά αναφορικά με το παρελθόν.
Αν ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία.
Οι 3 χιλιάδες παρατηρητές του συνεδρίου, ας είναι μόνο η αρχή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου