Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η σαπίλα είναι διακομματική

Τα πρόσωπα, στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται για το κύκλωμα τοκογλυφίας. «προστασίας» και πολλά άλλα αδικήματα, είναι από εκείνα που αποκαλούνται «λευκά κολάρα». Ευυπόληπτοι πολίτες με πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Ο ένας ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, ο άλλος συνδικαλιστής, …διώχτης του οικονομικού εγκλήματος και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, ο τρίτος «παιδί» της Εκκλησίας και γαλάζιων προτιμήσεων, ο τέταρτος δημόσιος υπάλληλος, ο πέμπτος αστυνομικός και πάει λέγοντας.
Όλοι τους, ένας
 καλολαδωμένος μηχανισμός με έφεση στην απάτη και στο έγκλημα εναντίον του τόπου, αφού από τις πράξεις τους χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.
Θύματά τους;
‘Έμποροι, επιχειρηματίες, εθισμένοι στον τζόγο και μέλη της παραοικονομίας.
Όλοι αυτοί εκβιάζονταν και «τα ακουμπούσαν» στο κύκλωμα, είτε επειδή είχαν λάβει τοκογλυφικά δανεικά είτε επειδή διεκδικούσαν απαλλαγή φορολογική ή απλώς εργαλεία φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.

Το πολυπλόκαμο κύκλωμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή αντανάκλαση σαπίλας που διαπερνά μέχρι το μεδούλι την ελληνική κοινωνία και τις πολιτικές, οικονομικές, εκκλησιαστικές και άλλες εκφάνσεις της.
Αποδεικνύεται δε, ότι η σαπίλα είναι διακομματική.
Όλη αυτοί, με τα «κατάλευκα κολάρα» τους, σε υψηλόβαθμες καρέκλες του Κράτους, αποδεικνύουν τους λόγους που το Κράτος νοσεί.
Αποδεικνύουν και κάτι ακόμη.
Ότι μέσω αυτών (όχι μόνο των συγκεκριμένων) το κράτος αδρανεί, σε όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών που διάγουν πλέον ζωή βασανιστική και αγχώδη ακόμη και για την επιβίωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου