Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Φιλοτομαριστές ή οπαδοί της δια χειρός παλινδρομικής κίνησης του πέους;

Το ναυάγιο στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, μετά τις πρώτες συνομιλίες, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα κινείται και πάλι σε κακοτράχαλη τροχιά. Η αμφισβήτηση που υπάρχει στο εξωτερικό για την βιωσιμότητα του χρέους βρίσκεται στην κορύφωσή της, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε καμιά μεταρρύθμιση από εκείνες τις οποίες είχε δεσμευθεί. Έτσι, οι πιστωτές μας ζητούν
 και πάλι μέτρα και εγγυήσεις προκειμένου να προχωρήσει στο νέο δανεισμό της χώρας και τη γενναία ρύθμιση των χρεών της, προκειμένου να επιχειρηθεί να μπει σε τροχιά βιωσιμότητας και επανεκκίνησης η οικονομία.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές των κομμάτων που τη στηρίζουν, έχουν δυο επιλογές.
Η πρώτη αφορά την αποδοχή αποφάσεων που δεν θα λάμβαναν ποτέ μόνοι τους.
Η δεύτερη αφορά στην άρνησή τους να λάβουν μέτρα. Τότε θα πρέπει να διαγράψουν μονομερώς το χρέος του τόπου, αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες της επιλογής τους, από την πτώχευση της Ελλάδας και τη δυστυχία που θα ακολουθήσει. Δυστυχία που όσα περνάμε σήμερα θα μοιάζουν με άγγιγμα λουλουδιού.
Οι ψηφοφορίες χθες στη Βουλή, έδειξαν για μια ακόμη φορά το μείζον πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Την αναξιοπιστία των πολιτικών. Το άκρατο λαϊκισμό πολλών και την συμπόρευσή τους με τις καταστροφικές συντεχνίες, οι οποίες για κάποιους εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους. Εν ολίγοις με τον φιλοτομαρισμό τους!
Όταν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κι εκείνοι αρνούνται να το υιοθετήσουν, τότε είτε πρόκειται για κλασικές περιπτώσεις οπαδών της δια χειρός παλινδρομικής κίνησης του πέους είτε για ανίκανους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της εξουσίας τους και η επανεκλογή τους.
Είναι σαφές. Τώρα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν αποφάσεις, να εφαρμόσουν όσα έχουν ψηφίσει και κυρίως να επιλέξουν τον δρόμο που θα «περπατήσει» η χώρα.
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, οι λύσεις είναι δυο και ανάμεσά τους δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Από τη μια η Ευρωζώνη κι απ’ την άλλη η δραχμή και η δεκάρα…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου