Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στον δρόμο του Κώστα Καραμανλή ο Σαμαράς

Με στόχο να οικοδομήσει διακρατικές συνεργασίες και να επιχειρήσει τη διαμόρφωση μιας νέας τάξης πραγμάτων σε γεωστρατηγικό επίπεδο εν όψει της επόμενης ημέρας, ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει την ατζέντα του Κώστα Καραμανλή και αρχίζει κύκλο επαφών, τόσο με τη Ρωσία, όσο και με τις ΗΠΑ και Κίνα.
Μετά την επίσκεψή του –προ μηνός- στο Ισραήλ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί, κατ’ αρχάς,
τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η συνάντηση γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ρωσικά επενδυτικά σχήματα με φόντο την εκμετάλλευση ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών αλλά και πολυεπίπεδες συνέργιες μεταξύ των δύο χωρών. 
Ταυτοχρόνως, συμφώνως με καλά ενημερωμένες πηγές της Συγγρού, πρόκειται να ενταθούν οι επισκέψεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε στοχευμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Κάτι, που προβλέπεται να γίνει μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε, ότι ανάλογα ανοίγματα που έφτασαν μέχρι την υπογραφή συμφωνιών είχε πραγματοποιήσει και ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Τόσο οι υπογραφές για τους αγωγούς του φυσικού αερίου με τη Ρωσία, όσο και εκείνες με τους Κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά, είχαν προκαλέσει διπλωματικές «ενοχλήσεις» δυτικών χωρών και ουσιαστική αποδόμηση του Κώστα Καραμανλή στο εσωτερικό της Ελλάδας, μέσω συγκεκριμένων κύκλων και γεγονότων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου