Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Θρίλερ με το «κούρεμα», έφυγε ο Νταλάρα, πιο χαμηλά επιτόκια ζητά η τρόικα

Παρά το γεγονός ότι χθες το μεσημέρι οι ίδιοι οι ομολογιούχοι διέρρεαν (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Τελειώσαμε με το κούρεμα, πάμε για ανασχηματισμό»), ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το κούρεμα», η ξαφνική αναχώρηση του Τσαρλς Νταλάρα για το Παρίσι, χωρίς καμιά ανακοίνωση, δείχνει ξαφνική εμπλοκή.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα επιμένει σε επιτόκιο 3%, έναντι του 3,6% που είχε συμφωνηθεί, ενώ οι ομολογιούχοι ζητούν
 τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, αλλά και το Γαλλικό, οι συνομιλίες υα συνεχιστούν μέσω τηλεφώνου και τηλεδιασκέψεων.
Η συμφωνία για το PSI, δείχνει να έχει «κολλήσει», ενώ πηγές προσκείμενες στον στενό συνεργάτη του Τσαρλς Νταλάρα Ζαν Λιμιέρ ανέφεραν ότι «τα δεδομένα έχουν γίνει πλέον πολύπλοκα. Ναι μεν φτάνουμε κοντά στους αριθμούς, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά».
Το IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), ανακοίνωσε χθες ότι η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, αλλά η επιμονή της τρόικας για πιο χαμηλά επιτόκια από όσα διέρρευσαν ότι είχαν αρχικά συμφωνηθεί, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Η εμμονή της τρόικας και των χωρών με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση για ακόμη μικρότερα επιτόκια, στοχεύει στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία, είναι οι χώρες που ζητούν μετ’ επιτάσεως τα χαμηλότερα επιτόκια.
Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η Ελλάδα ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με επιτόκιο 3,5% για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2014, 3,9% για τα ομόλογα που λήγουν από το 2014 μέχρι το 2020 και 4,5% για τα ομόλογα που λήγουν μετά 2021. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου