Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικοί νάνοι

Η αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να τιθασεύσουν τον λαϊκισμό και τον μικροκομματισμό που έχει «τρυπώσει» - κυρίως λόγω των προσεχών εκλογών- στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αποδεικνύεται ένα τεράστιο πρόβλημα για το μέλλον του τόπου.
Χθες στη Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ παρουσίασε
 εικόνα παιδικής χαράς, όπου ο καθένας έκανε ότι ήθελε ή ότι εξυπηρετούσε το προσωπικό του συμφέρον.
Ο Γιώργος Παπανδρέου απουσίαζε στην Κόστα Ρίκα για την…Σοσιαλιστική Διεθνή και δεν έκανε καν τον κόπο να στείλει επιστολική ψήφο για το πολυνομοσχέδιο!
Βουλευτές προσκείμενοι σε υποψηφίους προέδρους, δεν ψήφισαν διατάξεις άλλων υποψηφίων, με σκοπό να τους «τσαλακώσουν».
Άλλοι βουλευτές ακολουθούσαν την ψήφο των συνυποψηφίων στις εκλογικές τους περιφέρειες, επιδιδόμενοι σε έναν αγώνα εντυπώσεων για την εκλογική τους πελατεία.
Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Π. Μπεγλίτης, καταψήφισε τέσσερα άρθρα!
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι βουλευτές που είχαν εκφράσει ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο, τελικά το ψήφισαν, αλλά δεν το ψήφισαν (απουσιάζοντες ή δηλώνοντες «παρών») κάποιοι ακραιφνείς μεταρρυθμιστές!
Το κενό ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, αποτελεί πλέον πρόβλημα και για τον τόπο.

Στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ομολογουμένως έσωσε την παρτίδα με τη σοβαρότητα και ωριμότητα της μεγάλης πλειοψηφίας της Κ.Ο., παρατηρήθηκε το φαινόμενο να απουσιάζουν 24 βουλευτές για να μη ψηφίσουν, με προφανή στόχονα κατέβουν στους πελάτες τους και να πουλάνε ηρωισμό!

Το κλίμα που διαμορφώνεται στην πολιτική μας ζωή, με κύριους αίτιους τους υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ, είναι άκρως ανησυχητική.
Πολύ περισσότερο όταν πυροδοτείται από άστοχες δηλώσεις (μέχρι σημείου αηδίας) κορυφαίων υπουργών ότι δεν διάβασαν το μνημόνιο ή ότι υπήρξε ελλιπής διαπραγμάτευσή του!

Αποδεικνύεται δε για μια ακόμη φορά ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι παντελώς ανίκανο και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στη χώρα, αλλά κι ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των πιο δύσκολων στιγμών της σύγχρονης ιστορίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου