Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το εμπόριο ψευδαισθήσεων του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας που θάθελε να λεγόταν… Ανδρέας αλλά δεν απέχει πολύ από το να τον φωνάζουν… Γιώργο, είναι σαφές ότι επιδίδεται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων. Με στελέχη επιπέδου συνοικιακού καφενείου της δεκαετίας του εξήντα που εκστομίζει άλλος το μακρύ κι άλλος το κοντό  του,  παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του ενημερώθηκαν πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος, επιχειρεί με
 πλήρη αλαζονεία το άλμα στο κενό.
Χωρίς να φαίνεται ότι έχει καμιά σχέση με την ευθύνη, μαζί με τους Λαφαζάνηδες, τους Στρατούληδες και τα λοιπά καλόπαιδα των διαφόρων συνιστωσών, λέει σε καθένα ξεχωριστά όσα θέλουν να ακούσουν.
Δεν λέει, όμως, τι θα σημάνει για το Κράτος και την ελληνική πολιτεία η πιθανότατη διακοπή χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν καταγγελθεί η σύμβαση, όπως ακόμη και σήμερα επέμενε ο περιβόητος δραχμολάγνος Λαφαζάνης και πολλοί άλλοι.
Δεν μας λέει πόσες ημέρες αντέχει το Κράτος, πέραν των τελών Ιουνίου και ποιες θα είναι οι συνέπειες στην πληρωμή μισθών και στην απονομή των συντάξεων, τις οποίες εγγυήθηκε προσωπικώς.
Δεν μας λέει με ποιον τρόπο τις εγγυάται, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών για πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων ή των συντάξεων με «υποσχετικές» που θα φέρουν την ένδειξη « Η Ελληνική Δημοκρατία σας οφείλει» 500 ή 1000 ευρώ.
Δεν μας λέει ότι αν εκδοθούν τέτοια χαρτάκια, θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δραχμή ή τη μνα.
Δεν μας λέει τίποτα γι’ αυτό το ενδεχόμενο, όταν δηλαδή αναγκαστικά θα δραχμοποιηθούν οι καταθέσεις (υπολογίζεται ότι η αναλογία θα είναι 1 ευρώ προς 1.500 δραχμές) και τα δάνεια.
Δεν μας λέει τι θα κάνει με τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια που έχουν ληφθεί σε τρίτο νόμισμα (ελβετικό νόμισμα ή λίρες) τα οποία δεν θα μπορούν να γίνουν δραχμές και οι δανειολήπτες θα συνεχίζουν να έχουν υποχρέωση σε σχέση με το ξένο νόμισμα. Ακόμη, όμως κι εκείνα που θα δραχμοποιηθούν θα είναι εγκλωβισμένα από όσες τιτλοποιήσεις έχουν μεσολαβήσει. Αυτό σημαίνει ότι η απαίτηση αυτών των δανείων είναι σε χέρια τρίτων και συμβολαιοποιημένη σε ξένο νόμισμα κι έτσι θα συνεχίσει να απαιτείται.
Δεν μας λέει τι θα κάνει για τις οφειλές του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων σε τρίτους εκτός Ελλάδος. Τι θα γίνει αφού οι ξένοι θα απαιτούν την πληρωμή τους σε συνάλλαγμα; Που θα βρεθεί;
Δεν μας λέει πόσες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα (με ότι αυτό σημαίνει για την ανεργία και τα φορολογικά έσοδα του Κράτους), αν επιβληθεί το χαράτσι του 1% στους τζίρους τους, όπως προτείνει ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μας λέει πού θα βρεθούν καταθέσεις στις τράπεζες, αφού μετά την…αναπτυξιακή πρόταση του εγκεφάλου Στρατούλη σχηματίζονται ουρές για αναλήψεις, με ότι αυτό διακυβεύεται και για το ίδιο το ασθμαίνον πλέον τραπεζικό σύστημα.
Δεν μας λέει τι θα κάνει με το Κράτος, στο οποίο κάποιες συνιστώσες του απαιτούν και υπόσχονται ….300.000 προσλήψεις, ενώ στο προεκλογικό του πρόγραμμα επαγγέλλεται 100.000!
Δεν μας λέει τι θα κάνει με τους άχρηστους και ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς που δημιουργούν τεράστιο κόστος στην κοινωνία χωρίς αυτή να έχει όφελος.
Οι σειρήνες του Αλέξη δεν έχουν κόστος.
Γι αυτό ίσως και να του αρέσει να τον φωνάζουν …Ανδρέα!
Όμως, είναι σαφές, ότι οι ανεύθυνες ακροβασίες πολύ πιθανόν να έχουν ανυπολόγιστο κόστος και να οδηγήσουν στο έμφραγμα την Ελλάδα.
Και τότε όλο και περισσότεροι θα τον φωνάζουν…Γιώργο!


1 σχόλιο:

  1. Τι να μας πει αφού γνωρίζει ότι ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα αλλά αν το αποδεχτεί θα παύσει αυτόματα να είναι αρχηγός ακόμα και του εαυτού του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή