Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το νέο ….ΕΑΜ είναι εδώ!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Καρδίτσας Σωτήρης Χατζηγάκης επειδή ανέφερε ότι εντός του κόμματός του υπάρχουν ακροδεξιοί πόλοι.
Τα διάφορα δίκτυα της Νέας Δημοκρατίας –ως άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ- αλάλαζαν από εφημερίδες και ιστοσελίδες, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, ότι ήταν ατόπημα η έκφραση του βουλευτή και δικαίως διεγράφη. 
Λίγο καιρό μετά, ένας από αυτούς τους πόλους, ο Πάνος Καμμένος, ξεκίνησε την επιχείρηση για τη δημιουργία της πραγματικής ακροδεξιάς στην Ελλάδα (βλέπε ανάρτηση με τίτλο
 «ο Καμμένος “στήνει” τώρα την πραγματική ακροδεξιά, Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012).
Αφανείς, τότε συμπαραστάτες του, γνωστοί …αναστενάρηδες δημοσιογράφοι του  κραυγάζοντος λαϊκισμού.
Κάποιοι από αυτούς, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας είχαν λάβει εκατομμύρια ευρώ σε διαφήμιση εντύπων που εξέδιδαν και διάβαζαν μόνοι τους.
Το περίεργο με κάποιους από αυτούς είναι ότι σήμερα έχουν στέγη σε δημοσιογραφικά συγκροτήματα που δεν είχαν και δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον λαϊκισμό.
Είναι αυτοί που αφιόνισαν μια ολόκληρη κοινωνία – με πρωτεργάτη τον αριστεροδεξιό Γιώργο Τράγκα –  για να αναμένει κρεμάλες στους …δοσίλογους, μιλώντας για εκτελεστικά αποσπάσματα και …κατοχές, λαμβάνοντας βεβαίως τις αφορμές από τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.
Για λίγη τηλεθέαση, για λίγη ακροαματικότητα, συντάχθηκαν με τις Αριστερές ουτοπίες σε μια αγαστή συμπόρευση.
Ήταν η επιβεβαίωση της ρήσης περί συνάντησης των άκρων.
Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες,
Μαζί με τον Καμμένο έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία πολλές ακραίες φωνές, όπως επί παραδείγματι του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου (!!!!) Κώστα Μαρκόπουλου ή του συνδικαλιστή Γιάννη Μανώλη, οι απόψεις του οποίου δεν απέχουν πολύ από εκείνες του Τσίπρα και της Παπαρήγα.
Έφυγαν κι άλλοι.
Όπως κάποιοι βουλευτές που δεν είχαν καμιά μα καμιά πιθανότητα επανεκλογής, όπως ο Παναγιώτης Μελάς από τον Πειραιά και η Έλενα Κουντουρά από την Αθήνα.
Την περίοδο εκείνη ο Καμμένος γύριζε στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις (όσες πια υπάρχουν) της Νέας Δημοκρατίας στο λεκανοπέδιο και εξέφραζε τα γνωστά φληναφήματα της άκρατης συνωμοσιολογίας, στην οποία είναι καθηγητής.
Ο Σαμαράς «πλήρωνε» την άφρονα πολιτική του και τη διαμόρφωση ενός  αντιμνημονιακού μετώπου, επειδή νόμιζε ότι πλήττει το ΠαΣοΚ!

Όταν έφτασε η ώρα να εκφραστεί το νέο μόρφωμα, αναζητήθηκε το όνομα που θα βαφτιστεί.
Τη λύση την έδωσε η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα.
Κι έτσι έλαβε το όνομα των ανεξάρτητων Ελλήνων.
Εν συνεχεία, ξεκίνησαν οι πυρετώδεις διεργασίες.
Βγήκε από τη ναφθαλίνη ο αντιμνημονιακός Τέρενς Κουίκ (ναι εκείνος που κάποτε μιλούσε από την κρατική τηλεόραση για ….το ΠαΣοΚ και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις….) που περιφερόταν σε κάποια περιθωριακά κανάλια, που σήμερα στηρίζουν τον…Τσίπρα.
Κάπου εκεί άρχισε να προβληματίζεται κι ο Καρατζαφέρης, ο οποίος ήδη έβλεπε τη δημοσκοπική πτώση του ΛΑΟΣ.
Άλλωστε τα συγκοινωνούντα δοχεία έπαιρναν κι έστελναν τα μηνύματα.
Άρχισε κι εκείνος να ενεργοποιείται.
Προσέγγισε τον Τράγκα για να τον κάνει εκπρόσωπο Τύπου, αλλά εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι».
Έτσι κατέληξε στον Κύρτσο, που είχε με τη σειρά του εισπράξει «όχι» από τη Νέα Δημοκρατία για θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά έχασε τους Βορίδη και Γεωργιάδη που μετακόμισαν σε υψηλότερο όροφο της πολυκατοικίας.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά;
Επειδή μόλις χθες ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Τράγκα η ίδρυση του πολιτικού φόρουμ – κόμματος με την ονομασία …. «Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο»!
Ο Γιώργος Τράγκας, λοιπόν, επικεφαλής του νέου ΕΑΜ….με μικρόφωνο αντί άσπρο άλογο και καθημερινές θεατρικές παραστάσεις....
Απέναντι στη …μανδάμ Μέρκελ, με στόχο να ….ισχυροποιηθούν οι αμυντικοί επαναστατικοί μηχανισμοί του τόπου απέναντι στους…κατακτητές.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει γίνει το μήλο της έριδος ανάμεσα στον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο.
Λέγεται ότι του δίνουν γη και ύδωρ για να κατέβει μαζί τους…
Συμφωνούν, μάλιστα, και κάποιοι καναλάρχες και εκδότες, είτε μιλούν στον πληθυντικό είτε στον ενικό….είτε στήριζαν χθες τον Σαμαρά και σήμερα τον Τσίπρα, είτε ήταν θιασώτες του ευρώ και σήμερα της δραχμής…
Η ουσία απ’ όλα αυτά, είναι ότι το νέο…ΕΑΜ είναι παρόν, ενώ η Ελλάδα και η Ευρώπη αναμένει με κομμένη ανάσα τις αποφάσεις του Γιώργου Τράγκα….




1 σχόλιο:

  1. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πια ότι Δημοκρατία είναι να αφήνεις το κάθε λαμόγιο να πιάνει ένα μικρόφωνο και αλλαλάζει λέγοντας ότι μαλακία του έρθει στον εγκέφαλο (τρόπος του λέγειν), για τους δικούς του βέβαια λόγους, ο πιο αθώος των οποίων είναι η ακροαματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή