Τα ερωτήματα από τον απόλυτο καταποντισμό του Συνασπισμού «Δημιουργίας Ξανά – Δράσης», ασφαλώς είναι πολλά.
Πολύ περισσότερο αφού τα δυο κόμματα στις εκλογές της 6ης Μαϊου είχαν συγκεντρώσει την προτίμηση περισσοτέρων από 250 χιλιάδων ψηφοφόρων.
Τότε, 136 χιλιάδες άνθρωποι είχαν ψηφίσει το κόμμα του Θάνου Τζήμερου και 115 χιλιάδες άνθρωποι
το κόμμα του Στέφανου Μάνου.
Πολύ περισσότερο, επίσης, αφού οι προσδοκίες από την ενιαία κάθοδο ήταν αυξημένες και υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική.
Τι συνέβη, λοιπόν, και τα δυο κόμματα που συνασπίστηκαν κατάφεραν και έχασαν περισσότερους από 150 χιλιάδες ψήφους, αφού συνολικά στις εκλογές ψηφίστηκαν μόλις από 98 χιλιάδες ανθρώπους;
Τι έφταιξε;
Τι δε λειτούργησε καλά, σε τι έγιναν λανθασμένες εκτιμήσεις;
Ποιος έφταιξε;
Είναι απορίας άξιο αν δοθούν απαντήσεις.
Και, κυρίως, αν δοθούν πειστικές απαντήσεις, χωρίς φληναφήματα περί πόλωσης ή διλημματικής ψήφου…
Θα το υπεραπλουστεύσω. Τα δύο κόμματα, έως τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχαν ιδέες, είχαν πολιτικές απόψεις και μόνο, ή τουλάχιστον αυτό έβγαινε προς τα έξω. Αμέσως μετά, είχαν μισή συνένωση, και άρχισαν να μπαίνουν στη μέση προτιμήσεις προσώπων, άρα και ...έχθρες μεταξύ προσώπων, και απώλειες μελών και φίλων επειδή τυχόν δεν τους άρεσε που άρχισαν τα προσωπικά. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το γενικότερο φαινόμενο της πόλωσης και του (νέου) δικομματισμού, που είδαμε και στα αποτελέσματα των εκλογών ότι τελικά συμπίεσε όσα κόμματα τελικά έλαβαν ποσοστό κάτω του 6% συν τον Καμμένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εκ των υστέρων συνασπισμοί έχουν πάντα αρνητικό αντίκτυπο γιατί από πολλούς εκλαμβάνονται αποκλειστικά ως οχήματα εισόδου στη Βουλή προς ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών... Όταν γινόντουσαν προσπάθειες και συζητήσεις κοινής καθόδου στην αναμέτρηση της 6 Μαίου, ο κ. Τζήμερος αρνήθηκε την συνεργασία υποστηρίζοντας το "Πολιτική χωρίς πολιτικούς" και άλλα Δονκιχωτικά... Λίγο διαφορετικά να είχε διαχειριστεί την "μάταιη φιλοδοξία" του, λίγο να είχε εκμεταλλευτεί το επικοινωνιακό του ταλέντο δένοντάς το με τη σοφία, τον ρεαλισμό και την εμπειρία του κ. Μάνου, τώρα οι φιλελευθερες φωνές θα ήταν εντός Βουλής... Αλλά... υπάρχει ένας Ελληνάρας εγωισμός πάντα να τυφλώνει... Το πάθημα, μάθημα... Θα μάθει κι αυτός μεγαλώνοντας
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργυρώ Λιοδήμου
... και η "επίσημη" απάντηση στο ερώτημα περί αποτυχίας http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201244
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σχόλια δικά σας....
Αργυρώ Λ.