Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Χαιρέτα μου τον Ράπανο


Παραιτήθηκε τελικά πριν ορκιστεί ο Βασίλης Ράπανος, επικαλούμενος λόγους υγείας. Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ίσως και υπό το βάρος της έντονης φημολογίας, έστειλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.
Όπως αναφέρουμε και στην προηγούμενη δημοσίευσή μας με τίτλο («Χορεύουν» οι φήμες για τον Βασίλη Ράπανο), πληροφορίες και ακατάσχετη φημολογία ανέφεραν ότι Βασίλης Ράπανος ήταν δυσαρεστημένος από την απουσία συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση, όπως του είχαν υποσχεθεί οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πάντως, ο Βασίλης Ράπανος, μάλλον
 παραμένει στη θέση του. Αυτό, κυρίως προκύπτει από τη σημειολογική ανάλυση του επιστολόχαρτου που είναι γραμμένη η παραίτησή του, το οποίο είναι της Εθνικής Τράπεζας.
Στην επιστολή του προς τον Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:
«Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.
Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.
Ο Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιλεχθεί μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού με το αρχηγό του ΠαΣοΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου