Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

….Γερμανοτσολιάς ο Χριστόφιας;

Την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης με την υπογραφή μνημονίου ζήτησε επισήμως η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες ημέρες πριν ο πρόεδρός της Δημήτρης Χριστόφιας αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
Η εξέλιξη αυτή, απόρροια της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στα «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα, έρχεται φυσιολογικά μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης να εξασφαλίσουν δάνειο από την Ρωσία και την Κίνα.
Αποδεικνύει δε σε ποια εικονική πραγματικότητα ζει και αναπνέει μια μερίδα Ελλήνων πολιτικών που ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις
 πρόσφατες εκλογές.
Αλήθεια, ο  Καρατζαφέρης κι ο Καμμένος δεν ήταν εκείνοι που στην προεκλογική τους ατζέντα είχαν βάλει τα….δανεικά από τους Ρώσους;
Δεν είχαν βάλει σε αυτήν …τα πετρέλαια που….θα βγάζαμε από Αιγαίο και Ιόνιο;
Κάτι παρόμοια φληναφήματα δεν έλεγε κι ο Τσίπρας για τη….Βεβεζουέλα;
Κι αν η Ρωσία που στη Κύπρο έχει δημιουργήσει μεγάλα ανοίγματα με εταιρείες της –ακόμη και off shores- αρνήθηκε να συνδράμει, γιατί να το έκανε στην Ελλάδα;
Κι αφού η Κύπρος ανέδειξε τις δικές της ΑΟΖ και μάλιστα βρήκε και κοιτάσματα, πώς αυτά δεν τη διασφαλίζουνε, όπως ισχυριζόταν ότι θα συνέβαινε για τη δική μας χώρα ο λαϊκισμός της Ελλάδας;
Είναι απορίας άξιος ο τρόπος που οι λαϊκιστές περίμεναν βοήθεια εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και δη της Ρωσίας, που ήδη μας είχε συστήσει προσφάτως να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ.
Πολύ περισσότερο όταν η Ελλάδα – χωρίς ΑΟΖ, πιστοποιημένα πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ- με διαφθαρμένο και υπεράριθμο δημόσιο και χρέος που υπερβαίνει το 150% του ΑΕΠ- ήταν σε τραγική κατάσταση, σε σχέση με την Κύπρο που έχει χρέος το 70% του ΑΕΠ ενώ ταυτοχρόνως έχει δρομολογήσει όλες της τις εκκρεμότητες.  

Η ουσία είναι ότι η Κύπρος, με αριστερό πρόεδρο και κυβέρνηση, για πέντε (5) δισεκατομμύρια ευρώ, καταφεύγει στο Μνημόνιο.
Κι αυτό με χρέος 70% του ΑΕΠ.
Κι όμως.
Ουδείς στην Κύπρο αποκάλεσε γερμανοτσολιά τον αριστερό Χριστόφια.
Ουδείς έχει ζητήσει την εκτέλεση η τη φυλάκισή του, ουδείς τον αποκάλεσε προδότη, ούτε είπε ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε πεθαμένος μαζί του.
Στην Κύπρο ξέρουν ότι η μόνη που μπορεί να τους στηρίζει είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση…
Έτσι κάνουν οι σοβαροί λαοί.
Κι ο αριστερός Χριστόφιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου