Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ώρα για σοβαρούς ανθρώπους

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα χρόνου ο σχηματισμός κυβέρνησης. Σ’ αυτή, συμφώνως με όλες τις ενδείξεις και τα δεδομένα, θα συμμετάσχουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για ονόματα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι. Κι εδώ βρίσκεται ένα λεπτό σημείο το οποίο μπορεί να κρίνει τα πάντα. Πολύ περισσότερο όταν τα οικονομικά του τόπου βρίσκονται υπό κατάρρευση, τα νοσοκομεία λειτουργούν
 με δανεικά υλικά, η ΔΕΗ είναι αμφίβολο για πόσο θα μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και στην Παιδεία οι συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις του νόμου της συναίνεσης.
Θα ανακυκλωθούν φθαρμένα ρούχα; Θα ξαναδιοικήσουν τα υπουργεία υπουργοί που σκέπτονται μόνο το πολιτικό κόστος; Θα ξαναγίνουν υπουργοί εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν σε κομματικές συνάξεις και κομματικό ακροατήριο;
Την προηγούμενη Κυριακή οι περισσότεροι Έλληνες έβαλαν ως κόκκινη γραμμή την σωτηρία του τόπου και την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν ακόμη και ιδεολογικές τους προτιμήσεις, για να πορευτεί ο τόπος στον στόχο του. Κι ασφαλώς, το ίδιο αναμένουν και από τις πολιτικές ηγεσίες.
Νομίζουμε ότι είναι η ώρα των σοβαρών ανθρώπων. Εκείνων που μπορούν να αναλύσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα. Ο Γιάννης Στουρνάρας, ακόμη κι ο στρατηγός Φραγκούλης, ο καθηγητής Στεφανάδης και τόσοι άλλοι άξιοι και ικανοί –κυρίως μη κομματικοί- είναι κάποιοι εξ αυτών που μπορούν να παράξουν έργο με αποτέλεσμα, μαζί φυσικά με πολιτικά πρόσωπα γνωστά για τις ικανότητές τους.
Θα τολμήσουν τα κόμματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου