Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σκηνές από ταινία προσεχώς

Η κρίση που παρουσιάστηκε με τα φάρμακα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκηνή της ταινίας που θα παιχθεί προσεχώς.
Οι πιστωτές έστειλαν ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο κι αμέσως φανερώθηκε η γύμνια.
Κι οι κίνδυνοι που υπάρχουν, έστω κι αν κάποιοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Τα ελλείμματα του ΙΚΑ και η αδυναμία του να πληρώσει συντάξεις τους τελευταίους μήνες του 2012, είναι άλλη μια σκηνή από τα προσεχώς.
Τα ελλείμματα της ΔΕΗ, είναι πιθανότατο να οδηγήσουν σε σταδιακές
διακοπές ρεύματος. Αυτή τη φορά όχι επειδή οι…Φωτόπουλοι θα κατεβάσουν τους διακόπτες, αλλά επειδή η εταιρεία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Τα τεράστια προβλήματα και οι ελλείψεις στους τομείς της Ασφάλειας και της Δημόσιας Τάξης είναι ήδη ορατά.
Οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν πιστώσεις για την εισαγωγή αγαθών και ήδη κάποια από αυτά λείπουν από την αγορά. Χώρια που οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού σταμάτησαν να ασφαλίζουν πιστώσεις από την Ελλάδα και οι εμπορικοί οίκοι απαιτούν πλέον την πληρωμή μετρητοίς.
Οι ασφαλισμένοι, που πληρώνουν –και μάλιστα υποχρεωτικά- με υπέρογκα ποσά τα ασφαλιστικά ταμεία, στέλνονται από το Κράτος στους….φαρμακοποιούς για να …λάβουν φάρμακα με πίστωση! Κι είναι το ίδιο το Κράτος που ζητά από τους φαρμακοποιούς να του καταβάλλουν ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει, ενώ τους χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα «φέσια» του δημοσίου έφτασαν στα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τον μήνα Απρίλιο, αλλά ο δημόσιος τομέας και οι πέριξ αυτού πληρώνονται κανονικά.
Για πόσο ακόμη θα γίνεται αυτό και μάλιστα εις βάρος όλων των άλλων;
Οι σκηνές από την ταινία προσεχώς, δείχνουν πληρωμή με το μαγικό χαρτάκι που θα αναφέρει «το ελληνικό δημόσιο σας οφείλει τόσα ευρώ»!
Συνεχίζεται, όμως η καταβολή του επιδόματος προσέλευσης στην εργασία, ή του επιδόματος προθέρμανσης μηχανής ή του άλλου περί πλυσίματος χεριών. Αυτά είναι από παλιά ταινία, αλλά οι σκηνές έχουν περάσει στην εποχή της ….κλασικότητας.

Ο Τσίπρας λέει ότι όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα φτιάξει.
Θέλει και περιθώριο τεσσάρων ετών, λησμονώντας ότι επί χρόνια οι συνιστώσες του ήταν στους δρόμους ακόμη και την επομένη εκλογικών αναμετρήσεων.
Θα φορολογήσει, λέει τους πλούσιους και τους εφοπλιστές.
Αν φυσικά βρει κάποιον στην Ελλάδα, αφού αυτοί δεν αποτελούν παρά το ένα (1) τοις εκατό των φορολογουμένων, χώρια που οι περισσότεροι πήραν τις επιχειρήσεις και τις καταθέσεις τους κι έφυγαν στο εξωτερικό.
Υπάρχουν, μάλιστα, ναυτιλιακές εταιρείες που ανακοίνωσαν στο προσωπικό τους ότι θα μετακομίσουν μαζί με αυτό σε άλλα ευνομούμενα κράτη, που σέβονται την επιχειρηματικότητα.

Κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.
Οι περισσότεροι λένε ότι θα επαναφέρουν μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα προ των περικοπών κι ότι όλα θα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα, επειδή τη χώρα μας την αγάπησε ο Θεός….
Αδυνατούμε να βρούμε ακόμη και το ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης κι οι περισσότεροι τρέχουν να πυκνώσουν την δέκατη Τρίτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, που προέκυψε από τα άχρηστα υλικά του «πράσινου» ήλιου.
Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε στην απαραίτητη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας, διαποτισμένοι από τον επάρατο Κρατισμό που γαλουχήθηκε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
Ενώ, ο μέγας ηγέτης Αλέξης, χαμογελάει ακούγοντας τον φιλοξενούμενό του Σλοβένο Αριστερό φιλόσοφο, Σλαβόι Ζιζέκ, να αναφέρει για το ΚΚΕ ότι «είναι κόμμα ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί επειδή ξέχασαν να πεθάνουν»…
Και μ’ αυτό το ΚΚΕ, θέλει να κάνει Αριστερή κυβέρνηση….
Προσεχώς.... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου