Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το διαίρει και βασίλευε των…αποδώ και η χαμένη ευκαιρία

Γράφει
ο Φώτης Σαραντόπουλος
Ειλικρινά σκέπτομαι ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ,
Το εννοώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Τσίπρα, επειδή μόνο αυτός συνέλαβε το πώς μπορούσε να πάρει τις εκλογές, παρ' όλο που ξεκινούσε από < 4% 
Όσο εμείς κοροϊδεύουμε τις 12 συνιστώσες και ψάχνουμε να βρούμε σε τι διαφωνούν, αυτοί θα έχουν πάρει την
 εξουσία, έχοντας βάλει κατά μέρος τις διαφορές τους.
- Ακούσατε να κατηγορούν ο ένας τον άλλον;
- Όχι, αλλά υποθέτω ότι δεν βαρεθήκατε ακόμη να ακούτε τις κριτικές του ενός προς τον άλλο, μεταξύ Δημιουργίας Ξανά – Δημοκρατικής Συμμαχίας - Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχίας - Δημοκρατικών κλπ, ή και των οπαδών του Τζήμερου (του πιο αντι-ενωτικού από όλους) μεταξύ τους.
Και υποθέτω ότι όσο και αν βρίζουμε, θα ψηφίσουμε τελικά, άλλοι τη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι ΠαΣοΚ, μερικοί Δημοκρατική Αριστερά και κάποιοι τον Συνασπισμό ΔΞ-Δράσης, λιγότεροι από το 4% που είχαν πάρει μόνοι τους.
Το «διαίρει και βασίλευε» το επιλέξαμε μόνοι μας. Περισσότερο από όλους το διάλεξαν οι δήθεν «νέοι πολιτικοί» και οι οπαδοί τους, που τους ξίνιζε κάθε τι άλλο, εκτός από αυτό που θα επέλεγε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
Όταν κάποιοι βαρεθούν τους πολυμέτωπους και δη «εμφύλιους» αγώνες, τότε θα γίνει κατανοητός ο λόγος που χάθηκαν αυτές οι εκλογές αυτές και πως χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία αλλαγής για την πατρίδα. 
Όμως, το πουλάκι πέταξε κι ως τότε ας υποστούμε τον Τσίπρα ή στην καλύτερη περίπτωση τον Σαμαρά.
Κι ας «ευγνωμονούμε» την Παπαρήγα που δεν κατάλαβε ότι ο Τσίπρας την κάλεσε σε νέο ΕΑΜ κι εκείνη αρνήθηκε. Ίσως επειδή για το ΚΚΕ το ΕΑΜ είναι χρήσιμο μόνο αν το ελέγχει πλήρως….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου