Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κι άλλη βόμβα! Παραίτηση Βερνίκου από το ΥΕΝ


Μετά τον Βασίλη Ράπανο, άλλο ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος πριν ακόμη η κυβέρνησή του καταθέσει στη βουλή τις προγραμματικές της δηλώσεις, αντιμετωπίζει ήδη δυο εξόδους υπουργών.
Συγκεκριμένα, υπέβαλλε την παραίτησή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, εξ αιτίας νομικού προβλήματος που ουσιαστικά δεν επέτρεπε εξ αρχής την υπουργοποίησή του, δηλαδή τη συμμετοχή του off shore εταιρία.
Το πρόβλημα, το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο προτείνων την υφυπουργοποίηση του Γιώργου Βερνίκου, Ευάγγελος Βενιζέλος, ήρθε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με  ανακοίνωση του επισήμανε ότι ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες.
Επίσης ανέφερε για τον Βερνίκο, ότι
 με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Αμέσως, όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Γιώργος Βερνίκος ενημέρωσε τον Ευ. Βενιζέλο και συνέταξε την παραίτησή του.
Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Όχι μόνο επειδή έρχεται ως ένα ακόμη «κτύπημα» στη συγκροτηθείσα κυβέρνηση μετά τις διαδοχικές ασθένειες και παραιτήσεις, αλλά και επειδή καταδεικνύει την προχειρότητα που συνεστήθη αυτή.
Κυρίως, από τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στην αγωνία του να μη τοποθετηθούν πολιτικά στελέχη του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά δεν μέτρησε σωστά τα δεδομένα και δεν εξέτασε όλες τις παραμέτρους και τις δυνατότητες συγκεκριμένων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου