Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων από τη "Δημιουργία Ξανά"

 
 
Γράφει ο Γιώργος Γιαννόπουλος
Μπορεί να υπάρχουν συχνά ζητήματα που προκύπτουν στον «Συνασπισμό Δημιουργία Ξανά – Δράση», άλλα σημαντικά και άλλα ήσσονος σημασίας, όμως αυτό που αφορά τις θέσεις κάποιων προσώπων που βρίσκονται ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δείχνει να είναι το σημαντικότερο. Ο γράφων ήδη έχει κάνει τα ερωτήματά του στη «Δημιουργία Ξανά».
Ένα από αυτά αφορά τη συμμετοχή του κ. Διονύση Γουσέτη, που ως μέλος της Δράσης κατέλαβε την τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Θα ήταν ευχής έργο να απαντήσει η «Δημιουργία Ξανά» για το πρώην μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, πρώην μέλος, μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού:
-         Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι ήταν εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Σχεδίου Ανάν;
-         Γνωρίζουν ότι είναι ένθερμος υποσηρικτής της  «τουρκικής ένωσης Ξάνθης»;
Επιπλέον, είναι απολύτως επείγουσα μια σαφής απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο».
Γιατί, ασφαλώς είναι κατάπτυστη οποιαδήποτε συνεργασία με εκείνους που ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία, με εκείνους που αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Μποντέν, τη Θεσσαλονίκη Σολούν, τη Καστοριά Κοστούρ, το Κιλκίς Κουκούς.
Γιατί είναι άκρως ανθελληνική θέση η συνεργασία με εκείνους που υποστηρίζουν ότι «τελεί υπό κατοχή το Αιγαιατιακό τμήμα της Μακεδονίας».
Κι ασφαλώς, τόσο ο γράφων όσο και κάθε τίμιος Μακεδόνας δεν έχουμε καμιά δουλειά θέση στις τάξεις του.
Και οι απαντήσεις όφειλαν να έχουν δοθεί ….χθες!

3 σχόλια:

  1. Είναι περίεργο το ακραίο εισαγγελικό ύφος της ανάρτησης σε ένα φιλελεύθερο blog. Εξεπλάγην !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα εισαγγελικό ύφος αγαπητέ Ιωάννη Ληξουριώτη.
    Απλώς καθαρά ερωτήματα που απαιτούν καθαρές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ και σεβαστέ κύριε καθηγητά, ξέρετε καλύτερα από τον φέροντα την ευθύνη αυτού του μικρού ιστότοπου, ότι είναι φιλελεύθερο το δικαίωμα έκφρασης του λόγου από τον οιονδήποτε. Αν ο αρθρογράφος κάθε κειμένου έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης -μεταξύ μας δεν βρίσκω να έχει εισαγγελικό ύφος η ανάρτηση- είναι δικό του δικαίωμα και η πίστη μου στον φιλελευθερισμό δεν μου επιτρέπει να παρέμβω. Απλά το μόνο που δεοντολογικά και δημοσιογραφικά μου επιτρέπεται είναι να δημοσιεύσω - αναρτήσω και την άλλη άποψη. Κι ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, αναλόγως της κρίσης, του επιπέδου, ακόμη και της γνώσης του.
    Με απόλυτο σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή