Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οι διεργασίες και η ονοματολογία για το νέο τσάρο

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απρόσμενη παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, που επικαλέστηκε λόγους υγείας.
Στη σημερινή συνάντηση που θα γίνει στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά με την παρουσία των Ευ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, μάλλον θα βγει ο πολυπόθητος
 «άσπρος» καπνός, με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να κάνουν λόγο για πρόσωπο έκπληξη.
Ο πρωθυπουργός, είχε χθες συνάντηση στο σπίτι του με στελέχη του στενού του περιβάλλοντος (Δ. Σταμάτης, Χρ. Λαζαρίδης, Ευ. Μεϊμαράκης, Κ. Μπούρας, Χρ. Σταϊκούρας και Ι. Μουρμούρας), σε μια επιχείρηση διερεύνησης πιθανών υποψηφίων υπουργών.
Το πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη ήταν το κεντρικό γύρω από το οποίο έγινε συζήτηση για πιθανή μετακόμισή του από το υπουργείο Ανάπτυξης, αφού φημολογείται ότι απολαμβάνει της πλήρους και των άλλων κυβερνητικών εταίρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο περί του ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο Ανάπτυξης και «έπεσαν» στο τραπέζι τα ονόματα των Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Στουρνάρα. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι το πλέον αδύναμο.
Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι είναι το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών  Γιώργου Ζανιά, με την άποψη να παραμείνει τουλάχιστον έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, και σε καθεστώς ηρεμίας το καλοκαίρι να αναζητηθεί ο διάδοχός του.
Στις συζητήσεις έχουν προστεθεί και άλλα ονόματα, όπως του Αλέκου Παπαδόπουλου (μάλλον όμως σε θεωρητικό επίπεδο), του Στέφανου Μάνου (για τον οποίο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «θα ήταν πολύτιμος ο ορθολογισμός του», αλλά επ’ ουδενί μπορεί να «παίξει»), του Τάσου Γιαννίτση και του Γκίκα Χαρδούβελη.
Έχει αποκλειστεί η περίπτωση του Σταύρου Δήμα (που έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί συμμετοχή του στο συγκεκριμένο υπουργείο), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι  στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, που έβαλαν στο τραπέζι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τέλος, γίνεται λόγος και για πιθανή υπουργοποίηση του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τ. Αράπογλου, ενώ έχει διαρρεύσει και το όνομα του Παναγιώτη Γεννηματά, ο οποίος επί σειρά έτών διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου