Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η κα Βούλτεψη και η συκοφαντία

Γράφει
ο Διονύσης Γουσέτης 

Τον Ιούνιο του 1999, μετά την είσοδο των στρατευμάτων του ΟΗΕ στο Κόσοβο, που σήμαναν το τέλος του τρομερού γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συγκάλεσε διεθνή διάσκεψη δημοσιογράφων και ΜΚΟ στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ.
Στόχος, η διερεύνηση του ρόλου των media στην αναζωπύρωση του εθνικού και εθνικιστικού πάθους που τροφοδοτεί τους πολέμους στα Βαλκάνια.
Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ μετείχε η δημοσιογράφος
 Σοφία Βούλτεψη, η οποία διάβασε χωρίς ντροπή, αλλά αντίθετα υπεράσπισε με πάθος, την ανακοίνωση της Ένωσης, που περιείχε τα εξής εκπληκτικά ψεύδη (μεταφράζω από τα αγγλικά στα οποία είχε συνταχθεί η ανακοίνωση):
«Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου το Βελιγράδι, την Πρίστινα και τα Σκόπια. Διαπίστωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές δεν λογόκριναν άρθρα ή ανταποκρίσεις των media. Και ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκπλήρωσαν το καθήκον τους με μεγάλη υπευθυνότητα στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας…
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μειονοτικά media, διότι δεν υπάρχουν μειονότητες.
Το έθνος μας είναι το μοναδικό στην Ευρώπη με εθνική ομογένεια που φθάνει το 100%»
Τέσσερα χρόνια μετά, η ανταποκρίτρια του MEGA στην Πρίστινα Μαρία Καρχιλάκη ξεγύμνωνε την ΕΣΗΕΑ και την κα Βούλτεψη:
«Μάρτιος 1999, πρώτο βράδυ των νατοϊκών βομβαρδισμών.
Οι άνδρες της αστυνομίας του Μιλόσεβιτς που μας έσυραν δια της βίας έξω από τα δωμάτιά μας επειδή κινηματογραφούσαμε από τα παράθυρα τα σερβικά αντίποινα κατά των αλβανοφώνων(...)
Έσπαζαν κάμερες, απειλούσαν, έβριζαν. “Pusti kamerou”, που στα σέρβικα σημαίνει “άσε την κάμερα κάτω”, ουρλιάζει ένας απ' αυτούς στον Δημελά και πριν προλάβω να μεταφράσω, οπλίζει το όπλο με το σιγαστήρα που κρατούσε και...
Το αποτύπωμα της σφαίρας το είδαμε την επόμενη το πρωί στο διακοσμητικό τζάμι ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας στο σημείο που στεκόμασταν...» (Καθημερινή – Επτά ημέρες 6/4/2003).
Το ψεύδος δεν αφορά μόνο την κα Βούλτεψη. Ούτε μόνο την ΕΣΗΕΑ.
Αφορά μια ολόκληρη κουλτούρα απάτης της ελληνικής κοινωνίας.
Η απάτη, σε συνδυασμό με την ατιμωρησία, είναι δείγμα μαγκιάς και ο πιο μάγκας επιπλέει σε βάρος των κορόιδων.
Εδώ έχει τις ρίζες της και η περιρρέουσα ανομία.
Ωστόσο, η κα Βούλτεψη δεν ορρωδεί προ ουδενός.
Παραμένει θεραπαινίδα του ψεύδους και της λάσπης.
Σε λίβελο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα (http://olympia.gr/2012/06/06/slav-fascists/#more-159200) αραδιάζει τις συκοφαντίες με το σωρό.
Πρώτο θύμα, το μειονοτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο».
Ιδού η το ψεύδος και η λάσπη. Γράφει:
«Παράλληλα, αναπαράγουν την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, μιλούν για “Μακεδονία του Αιγαίου” (υποστηρίζοντας ότι το ‘αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας’, τελεί υπό… ελληνική κατοχή)».

Αν δεν βρει να μας προσκομίσει η κα Βούλτεψη ποια θέση ή δήλωση ή τοποθέτηση του Ουράνιου Τόξου υποστηρίζει την «ελληνική κατοχή» της Μακεδονίας, τότε μου δίνει το δικαίωμα να αναφέρομαι σ’ αυτήν εσαεί ως συκοφάντισσα.
Δεύτερο θύμα, υποψήφιοι του συνδυασμού Δημιουργία Ξανά.
Ιδού το ψεύδος και η λάσπη. Γράφει:
«Πολλοί απ’ αυτούς έχουν εισπράξει διάφορα ποσά από το Κράτος, ως στελέχη διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».
Και στη συνέχεια παραθέτει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού που κατ’ αυτήν «έχουν εισπράξει»: Αντιγόνη Λυμπεράκη, Φ. Δραγούμης, Γρηγόρης Βαλλιανάτος και ο υπογράφων.
Εμένα με καταγγέλλει ότι είμαι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Πολίτες σε Δράση», μιας ΜΚΟ που είχε πρόεδρο την σημερινή εκπρόσωπο της χώρας μας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και η οποία ιδρύθηκε το 1999 και διαλύθηκε επίσημα το 2004.
Η Εταιρία αυτή είχε διαχειριστεί τα εξής δύο μικρά ευρωπαϊκά προγράμματα για τις γυναίκες, χωρίς να πάρει καθόλου κρατικά λεφτά: «Μια πόλη και για τις γυναίκες» και «Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των γυναικών» καθώς και δύο προγράμματα του Συμφώνου Σταθερότητας με τίτλο: «Διαβαλκανική Κοινοβουλευτική Συνεργασία Γυναικών».  
Όλα τα προγράμματα όπως και η εταιρία είχαν διακομματική εποπτεία και δεν χορήγησαν ποτέ αμοιβές σε κανέναν και βεβαίως ούτε σε μένα.
Από τη Ν.Δ. συμμετείχαν ενεργά η κ. Φάνη Πετραλιά και η κ. Έλσα Παπαδημητρίου.
Αντίστοιχα συμμετείχαν βουλευτίνες και από το ΠΑΣΟΚ.
 Η εταιρία έχει ελεγχθεί πριν από το κλείσιμό της από τον ΣΔΟΕ και δεν βρέθηκε ούτε μισή παρατυπία.
Δεν γνωρίζω πώς θα αντιδράσουν το «Ουράνιο Τόξο» και οι συνυποψήφιοί μου, αλλά εγώ επιφυλάσσομαι να κάνω μήνυση ή και αγωγή στην κα Βούλτεψη για συκοφαντία και για ηθική βλάβη.
Γνωρίζω την αντίδραση μερικών φίλων, ότι και οι συκοφάντες έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.
 Όμως, δεν ανέχομαι να υποχρεώνομαι να χάνω το χρόνο μου αντικρούοντας της συκοφαντίες της κάθε κας Βούλτεψη.
Μια κυρίας που έχει επιτεθεί και στο παρελθόν με εμπάθεια και συκοφαντίες.
Κάποια άτομα δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα.


*Ο Διονύσης Γουσέτης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του συνασπισμού Δημιουργία Ξανά


1 σχόλιο:

  1. Δεν μας λέτε ξεκάθαρα όμως την γνώμη σας για το "Ουράνιο Τόξο" και για αυτά που πρεσβεύει κ. Γουσέτη.
    Γιατί όταν μιλάμε για "Μακεδονική μειονότητα" στην Μακεδονία αυτομάτως αναιρούμε τον προσδιορισμό "Μακεδόνας" από τους φυσικούς δικαιούχους του - δηλαδή τους Έλληνες της Μακεδονίας.
    Και μην μου πείτε για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όταν οι εν λόγω "Μακεδόνες" - στην πραγματικότητα απόγονοι Σλάβων που ήρθαν τον 6ο μχ αιώνα - απαιτούν να οικειοποιηθούν ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν αιώνες ΠΡΙΝ την κάθοδο τους.
    Μια καθαρή απάντηση μπορώ να έχω πάνω σ' αυτό;
    Με την δέουσα εκτίμηση
    Γιαννόπουλος Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή