Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γιάννης Στουρνάρας ο νέος τσάρος



Ένας χαρακτηρισμένος μεταρρυθμιστής θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα ο νέος τσάρος της Οικονομίας, αφού στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται να λύνεται ο γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί μετά την παραίτηση Ράπανου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι μέχρι τώρα πρόεδρος του ΙΟΒΕ και θεωρείται εκ των υπέρμαχων της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.  Υπήρξε εκ των βασικών πρωτεργατών της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και προσφάτως διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας εφέρετο
 ως βασικός υποψήφιος για το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τις εκλογές, αλλά στη διαδρομή πολλά άλλαξαν και κυρίως προκρίθηκαν οι ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου που επικαλέστηκε λόγους υγείας, αφορούσε τη δυσαρέσκειά του για τη μη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα στο οικονομικό επιτελείο!
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει κληθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού κατά την απογευματινή σύσκεψη με τους Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου