Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι… μπάρες που πάμε στις εκλογές…Τράτζικ!

Η υπόθεση με τον «μπες – βγες» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Αμυρά, ο αχός που σηκώθηκε με τις τρομοκρατικές του απόψεις και τα κελεύσματά του στην κοινωνία… για ένοπλη βία, δείχνουν για μια ακόμη φορά πόσο μαλάκας λαός είμαστε.
Πόσο είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Πώς το λέει η Τασούλα στη διαφήμιση; Τράτζικ!

Σε μια περίοδο που ο τόπος «καίγεται», σε μια περίοδο που η ανασφάλεια της κοινωνίας βρίσκεται στο απώτερο στάδιό της, σε μια στιγμή που
 «παίζεται» κορώνα γράμματα το εγγύς και απώτερο μέλλον της Ελλάδας, καταφέραμε να κάνουμε επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, έναν άνθρωπο που καλεί τους υπόλοιπους νε τσεκούρια, μαχαίρια και άλλα όπλα να βγουν στους δρόμους και να αφανίσουν τους αίτιους της –κατά τη γνώμη του – παρακμής μας.
Αυτός είναι ο δημόσιος διάλογος μας.
Γι αυτό είμαστε ζώα.
Γι αυτό θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Κοίτα μπάρες, που λέει κι ο Κίτσος:
Την Κυριακή έχουμε τις εκλογές που κατά πολλούς είναι κρισιμότερες κι από εκείνες του Νοεμβρίου του 1920, που οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή.
Οδηγούμαστε σε αυτές τις εκλογές χωρίς καν να έχουμε συζητήσει το απόλυτο ζητούμενο, που είναι η αλλαγή του οικονομικού - παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Οδηγούμαστε σε αυτές τις εκλογές με επίκεντρο τα μπουνίδια του Κσιδιάρη στη Κανέλλη και το μπουγέλωμα στη Δούρου, αλλά ουδόλως έχουμε συζητήσει αναφορικά με ποια Ελλάδα πρέπει να ξανακτίσουμε.
Οδηγούμαστε στις εκλογές, με φόντο κάποιον Στρατούλη, κάποιον Λαφαζάνη, κάποιον Κρανιδιώτη, έναν Κασιδιάρη και μπόλικα φληναφήματα.

Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας έχει βουλιάξει αύτανδρος, το δημόσιο κάνει όπως πάντα τη δουλειά του υπολειτουργώντας –αλλά πληρώνοντας 1, 1 εκ. ανθρώπους-, ενώ πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται ένα φως ελπίδας.
Ο λαϊκισμός «παίζει» μπάλα παντού.
Καμιά φωνή λογικής και ρεαλισμού.
Ακόμη κι ο Τζήμερος έτρεξε να πάρει –προφανώς για να μη χάσει- την ευλογία του Πατριάρχη!
Πώς το λέει η Τασούλα; Τράτζικ ε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου