Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γνωστό το πρόβλημα της Ελλάδας από το 2009

Ο Καραμανλής το επεσήμανε
σε όλη τη προεκλογική περίοδο,
αλλά οι Έλληνες προτίμησαν
το… «λεφτά υπάρχουν»!

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είχε από το 2009 αποτυπωθεί πλήρως, σε έκθεση που είχε συντάξει ο τότε αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων
 Χοακίν Αλμούνια.
Την αποκάλυψη κάνει η «Καθημερινή», που αναφέρει ότι στις 7 Ιουλίου 2009, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι στο τέλος του έτους, το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ.
Επιπροσθέτως, στην έκθεση, αναφερόταν η τεράστια απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για έσοδα και δαπάνες, ενώ οι προβλέψεις για ανάπτυξη χαρακτηρίζονταν «αβάσιμες και υπεραισιόδοξες».
Ο Χοακίν Αλμούνια, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, είχε επισημάνει ότι για το 2010, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διορθωτικού χαρακτήρα μέτρα για τη συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
Σημειώνουμε, ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τόσο στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όσο και σε όλη την προεκλογική περίοδο, έκανε συνεχείς αναφορές στο πρόβλημα, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας με πάγωμα μισθών και συντάξεων – και όχι με δραματικές μειώσεις που ακολούθησαν – αλλά και συγκεκριμένα μέτρα μείωσης δαπανών στον δημόσιο τομέα, αλλά οι Έλληνες προτίμησαν τη συνθηματολογία του…. «λεφτά υπάρχουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου