Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Προ της χρεοκοπίας η Ελλάδα»!

Η Κριστίν Λαγκάρντ,
πιθανότατα
νέα επικεφαλής
 του ΔΝΤ,
κτυπά το πιο  δυνατό καμπανάκι

Αν η Ελλάδα δεν βάλει γρήγορα σε τάξη τα δημοσιονομικά της, βρίσκεται προ της χρεοκοπίας, ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, σε
συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
Η Γαλλίδα, που μετά την απόσυρση του Κεμάλ Ντερβίς από την υποψηφιότητα για αντικατάσταση του Στρος Καν θεωρείται η πιθανότερη διάδοχος για την ηγεσία του ΔΝΤ, τόνισε:
«Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και γι αυτό η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες».
Ερωτηθείσα, σχετικά με την άρνηση της για την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε:
 «Δώσαμε ήδη την Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση. Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά,  αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου τα πράγματα κινούνται πολύ αργά. Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια. Στην αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα, σε ποιο βαθμό  η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το παιχνίδι για το δικό της σχέδιο διάσωσης».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, προχώρησε μάλιστα σε σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία, αναφερόμενη στις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι η αύξηση της ανεργίας προκαλείται από το πρόγραμμα λιτότητος.
Υπενθύμισε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι υψηλότερο από εκείνο της Ελλάδας, αλλά όπως είπε «η Ισπανία έκανε τη δουλειά της, εξοικονόμησε πόρους και κατάφερε να ανακάμψει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου