Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κάτι συμβαίνει που δεν γνωρίζουμε ή δεν ελέγχουμε


Με δεδομένο ότι δεν μπορεί όλοι οι εταίροι και δανειστές μας να είναι…εκβιαστές, ότι δεν μπορεί όλοι οι πολιτικοί αναλυτές και οικονομικοί παράγοντες να είναι φερέφωνα συμφερόντων, πρέπει να οδηγηθούμε στο απλό συμπέρασμα ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Είναι ξεκάθαρο ότι
 κάτι συμβαίνει στα πέριξ μας, το οποίο δεν γνωρίζουμε και δεν ελέγχουμε.
Με μια κυβέρνηση πλήρη αστοχιών και καθυστερήσεων, με αποτυχημένο σταθεροποιητικό πρόγραμμα, με αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές που οδήγησαν σε πλήρη ύφεση, έχουμε φθάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τα πρόσφατα γεγονότα είναι σαφή και αποδεικνύουν ότι κάτι κρύβεται.
Η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι κατάληξη όλων όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ωμά, ότι χρήματα υπάρχουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Την Τρίτη, το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέει ότι πιθανόν να γίνει αποδεκτή η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ, περί δημοψηφίσματος σχετικά με το αν μείνουμε ή φύγουμε από το ευρώ!
Την Τετάρτη, η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, βγαίνει και λέει ότι η Ευρώπη συζητά για να αποπέμψει την χώρα μας από την ευρωζώνη. Το έπραξε μόνη της; Μάλλον απίθανο.
Την Πέμπτη, το ΔΝΤ, ανακοινώνει ότι δεν θα λάβει η Ελλάδα την πέμπτη δόση του δανείου, αφού δεν ελέγχεται η εξασφαλισμένη καταβολή των δανειακών υποχρεώσεών της. Πολλά δε ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ολλανδία, ως λαγός άλλων εταίρων, συμπλήρωσαν τα ίδια.
Κι αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός ζητά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών εκλογών!
Αύριο, στο προεδρικό μέγαρο η συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου