Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο ανίκανος και ψεύτης Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

   Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Κοζάνης της Ένωσης Κέντρου και μετέπειτα βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η έδρα της Κοζάνης τον περίμενε –κληρονομικώ δικαιώματι – να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Σπούδασε Οικονομικά στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, δούλεψε στον ΟΟΣΑ κι όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής, λέγεται, ότι η οικογένειά του
 τον περιέφερε προξενεύοντάς τον και στα δυο κόμματα εξουσίας.
Λέγεται, ακόμη, ότι το ζητούμενο της ένταξής του σε κάποιο κόμμα, ήταν η πολιτική του ανέλκυση.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στη Νέα Δημοκρατία δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον κι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εντάχθηκε στο ΠαΣοΚ.
Αμέσως, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τον έκανε σύμβουλό του σε θέματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Μάλιστα, τον έκανε και διευθυντή του ΠαΣοΚ!
Διετέλεσε, στην περίοδο των εκσυγχρονιστών, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Το διάστημα 2002-2004, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., ο Κώστας Σημίτης τον διόρισε «συντονιστή» για τη διαδικασία της Λισσαβόνας, στοευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.
Αμέσως μετά την παραίτηση Σημίτη και την παράδοση του ΠαΣοΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνετάχθη μαζί του και έφτασε να γίνει οικονομικός του σύμβουλος.
Η έδρα της Κοζάνης τον περίμενε κι εκείνος την κατέλαβε στις εκλογές του 2007, ενώ λίγο καιρό μετά, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ.
Η Κοζάνη, μακρινή, φτωχική, εργατομάνα, χωρίς ειδικό πολιτικό βάρος και λάμψη, απεδείχθη μικρή για τις φιλοδοξίες του.
Μοιραία, έγινε παρελθόν το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον έβαλε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές.
Και στις Βρυξέλλες, όμως, έμεινε λίγο.
Μετά τη νικηφόρο για το ΠαΣοΚ εκλογική διαδικασία του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου, λες κι είχε πάθει στέρηση από την απουσία του, τον επανέφερε στα πάτρια και του παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην πιο δύσκολη περίοδο της ελληνικής Οικονομίας.
Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο και φορομπήχτης αποκαλούμενος από γνωστούς, φίλους και αντιπάλους, έκανε τους Έλληνες φτωχότερους με την πολιτική του, διέλυσε κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής κι έκανε τους συμφοιτητές του στο London School of Economics, να θέλουν να σκίσουν τα πτυχία τους!
Πρωτεργάτης του μνημονίου και των κυρίως αποδέκτης των δυσβάσταχτων και εν πολλοίς αντεθνικών του όρων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαλαλούσε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα έλυνε το πρόβλημα και θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση.
Πρώτο του μέλημα να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις στους απόμαχους της εργασίας! Ακολούθησαν απίστευτοι φόροι κι έκτακτες εισφορές στις επιχειρήσεις, που διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα, τον πλέον υγιή τομέα του τόπου!
Οι φοροφυγάδες, που συνεχώς ανακοίνωνε ότι θα κυνηγήσει και εξαλείψει, πίνουν νερό στ’ όνομά του!
Έφτασε, μάλιστα στο σημείο, για να αποδείξει ότι η οικονομία πηγαίνει καλά (!!!), να διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.
«Αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα τα πάρω εγώ αλλά ο διάδοχός μου, αφού θα έχω υποβάλλει την παραίτησή μου», είχε δηλώσει αυτολεξεί.
Η τραγική του αποτυχία σε όλους τους τομείς της Οικονομίας και τους στόχους, αποδεικνύει την τεράστια ανικανότητά του, που πλήττει όλους τους Έλληνες.
Η ανικανότητα σε όλο της μεγαλείο!
Κι όχι μόνο.
Τώρα που απαιτούνται κι άλλα επώδυνα μέτρα, επιχειρεί πάλι με την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Φόροι, μειώσεις μισθών και λοιπά, που ασφαλώς δεν διδάχθηκε στο London School of Economics.
Φυσικά, για παραίτηση, όπως είχε δηλώσει κατηγορηματικά, αν χρειαζόντουσαν νέα μέτρα, ούτε συζήτηση.
Μπορεί ο ομοτράπεζός του υπουργός Άμυνας να τον χαρακτήρισε αλαζόνα στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όμως, με βάση τα ανωτέρω είναι και ανίκανος και ψεύτης!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου