Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νέος εμφύλιος στο ΠαΣοΚ

Πρωτόπαπας εναντίον Δρούτσα
επειδή είπε «καθεστώς»
τους βουλευτές!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, δείχνει ξένος με την πολιτική.
Οι πράξεις του στο υπουργείο, έχουν οδηγήσει, σχεδόν, σε εξέγερση το διπλωματικό σώμα.
Συχνά πυκνά, δημιουργεί αντιδράσεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αφού ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, δεν έχει και ίσως δεν θέλει να έχει πολλά πολλά μαζί της.
Ανήκει στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, ο οποίος συνεχίζει να τον εμπιστεύεται ακόμη και μετά το ζήτημα που προέκυψε
 με την ακαδημαϊκή του καριέρα.*.

Σήμερα, προκάλεσε νέο εμφύλιο στο κυβερνών κόμμα και οργή στους βουλευτές του ΠαΣοΚ, με τη δήλωσή του ότι «οι βουλευτές στη χώρα μας αποτελούν καθεστώς»!
«Για εμένα προσωπικά, ένα από τα πιο σημαντικά είναι να αλλάξει και αυτή η εικόνα του πολιτικού, του βουλευτή αν θέλετε, ως καθεστώτος», δήλωσε  επακριβώς, μιλώντας στη ΝΕΤ ο Δημήτρης Δρούτσας.
Σε αυτή την πανθομολογουμένως σωστή άποψη, κάποιοι εντός του ΠαΣοΚ, έχουν διαφορετική άποψη.

Η οργισμένη αντίδραση, ήρθε με την απάντηση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα.
Ο βουλευτής που από συνδικαλιστής έγινε η επιτομή του καθεστωτισμού, θίχθηκε, όπως κι άλλοι συνάδελφοί του, επαγγελματίες βουλευτές.
«Ο κ. Δρούτσας δεν έχει επαφή με την κοινωνία και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής αλλά διορισμένος», είπε δηκτικά μιλώντας στη NET FM, ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
Πρόσθεσε δε,  ότι «καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου του».


Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις Δρούτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών, με τον κίνδυνο, όπως είπε, να παρεξηγηθεί αφού είναι εξωκοινοβουλευτικός, ανέφερε ορισμένα μέτρα για να αλλάξει η εικόνα των βουλευτών και δημοσίων λειτουργών: Συγκεκριμένα πρότεινε:

• Έπειτα από δύο θητείες να υπάρχει ένα διάλειμμα και να μπορείς μετά το διάλειμμα αυτό, να επανεκλεγείς.

• Αν είσαι μέλος της κυβέρνησης να αποποιείσαι του βουλευτικού σου αξιώματος και αν τεθείς εκτός κυβέρνησης να ξαναπαίρνεις τη βουλευτική σου θέση.

• Να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο μπαίνει ή βγαίνει από τη Βουλή.

• Να μην έχει ο βουλευτής αυτοκίνητο και να υπάρξει ενιαίο μισθολόγιο και για τους βουλευτές.


*Το ζήτημα που έχει προκύψει για την ακαδημαϊκή καριέρα του υπουργού Εξωτερικών, αφορά το γεγονός ότι το βιογραφικό του αναφέρει μεν ότι «μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, άρχισε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»), το Πανεπιστήμιο της Βιέννης δε, τον εμφανίζει ως απόφοιτο, χωρίς ιδιότητα καθηγητή και χωρίς διδακτορικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου