Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κι άλλο «ροζ» σκάνδαλο στη σκιά του ΔΝΤ!

Φαίνεται ότι ο αέρας του ΔΝΤ ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη! Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού πέραν του περιβόητου Ντομινίκ Στρος Καν, κι άλλο «ροζ» σκάνδαλο έρχεται στην επιφάνεια, επιστέγασμα ίσως των πισώπλατων μαχαιριών που εξαπολύονται στην κούρσα διαδοχής, του υπόδικου για τον ίδιο λόγο, πρώην διευθυντού του.
Συμφώνως με τους New York Times, ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς,
 ο οποίος θεωρείται σαφές φαβορί για την ανάληψη της θέσης του Στρος Καν, την περίοδο που ήταν ανώτατο στέλεχος της World Bank, διατηρούσε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του, η οποία αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ΔΝΤ.
Το σκάνδαλο δεν έγκειται στην σχέση, αλλά στο γεγονός ότι ενώ ο Ντερβίς ήταν άγαμος, η ερωμένη του ήταν παντρεμένη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Κεμάλ Ντερβίς είναι στενός φίλος του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συμβουλεύει εδώ και δύο χρόνια.
 Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν το 2001 όταν ο Κεμάλ Ντερβίς ήταν υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και ο Γιώργος Παπανδρέου υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας.

Το βέβαιο είναι, ότι όσοι δεν θέλουν τον Κεμάλ Ντερβίς στην ηγεσία του ΔΝΤ, φαίνεται πως αυξάνουν τις πιθανότητές τους, αφού πλέον, οι πάντες στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα, καμένοι στον χυλό φυσούν και το γιαούρτι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου