Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Παναθηναϊκός προκαλεί κατάθλιψη!

Από τους χρυσοπληρωμένους
«πράσινους αστέρες»,
ουδείς έχει θέση
στην ενδεκάδα
του…Ολυμπιακού Βόλου!

Η συνεχιζόμενη καταθλιπτική εικόνα του Παναθηναϊκού, προκαλεί οίκτο στους οπαδούς του και έντονους
 προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας.
Ο ταπεινός Ολυμπιακός Βόλου, παίζοντας απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, έκανε τα χρυσοπληρωμένα αστέρια του Παναθηναϊκού να δείχνουν ομοιώματα ποδοσφαιριστών.
Αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν φορούσαν την «πράσινη φανέλα», είναι βέβαιο ότι κάποιος τηλεθεατής που άνοιγε την τηλεόρασή του θα νόμιζε ότι πρόκειται περί κάποιας μπυραρίας…
Για να αποτυπώσουμε δε την καταχνιά, την κατάθλιψη και τη νοσηρότητα αυτής της ομάδας, αρκεί να αναρωτηθούμε:
Υπάρχει, έστω κι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, που να έχει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου;
Η απάντηση, αποτελεί «τραγική» επιβεβαίωση των λόγων που ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την εικόνα.
Ο Παναθηναϊκός είναι δυο ταχύτητες πιο αργός απ’ όλους τους αντιπάλους του και θα είχε αυτή την εικόνα ακόμη κι αν έπαιζε 5χ5!

Είναι βέβαιο, ότι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού με τον γέρο – Φερέϊρα που φόρτωσε στο τριφύλλι ο ανεκδιήγητος πρώην βοηθός του Αντωνίου, Φρέϊτας, έμειναν στο θλιβερό «Καραϊσκάκης», λες κι η ζωή σταμάτησε εκεί.
Ο Παναθηναϊκός, μετά το «Καραϊσκάκης», έχει πέντε ήττες, δυο ισοπαλίες και μόλις τρεις νίκες!
Ο Καραγκούνης και ι Τζόρβας, μετά το τέλος του παιχνιδιού στον Βόλο, έκαναν επίθεση στους α-μετόχους μετόχους!
Έχουν δίκιο!
Τι έκαναν, όμως, εκείνοι κι οι συμπαίκτες τους για να αποφεύγουν τους συνεχείς διασυρμούς;
Φταίει άραγε φια το ότι δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, το γεγονός ότι οι α-μέτοχοι μέτοχοι δεν πάνε στο γήπεδο, όπως είπαν;
Αστεία πράγματα!
Σαφώς και όλα ξεκινούν από τα διοικητικά προβλήματα και τα παιχνίδια των δέκα Αμπράμοβιτς.
Όμως, τι κάνουν οι έμπειροι σε κρίσιμες καταστάσεις παίκτες του Παναθηναϊκού;
Που είναι ο εγωισμός τους;
Που είναι η τσίπα τους;
Που είναι τα ανδρικά γεννητικά τους όργανα όταν ο κάθε Μπέος τους αποκαλεί πελάτες;
Που είναι τα ελληνόπουλα της ομάδας;
Ο Κατσουράνης σκέπτεται τον τραπεζικό του λογαριασμό και το μέλλον του, ο Καραγκούνης όταν δεν κάνει κωλοτούμπες δεν μπορεί να περπατήσει, ο Βίντρα ανανέωσε το συμβόλαιό του κι άρχισε να θυμίζει τον παλιό Λουκά, ο Νίνης ονειρεύεται τα πρωτοσέλιδα που τον ανέγραφαν ταλέντο, ο Τζόρβας δείχνει να έχει το μυαλό του στο εξωτερικό κι όλοι οι άλλοι δεν κάνουν έναν….Σολάκη!
Οι δε ξένοι τουρίστες Γκοβού, Γκαρσία, Πλεσίς, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κλέιτον και δεν συμμαζεύεται, περιμένουν πως και πώς να φύγουν διακοπές….
Ακόμη κι ο μέγιστος Σισέ, έχει παρασυρθεί στην καταχνιά και το μόνο που κάνει πλέον, είναι να …αγριοκοιτάζει όσους δεν του δίνουν τη μπάλα όπως θέλει!
Υποφέρουν τα παιδιά επειδή…σκέφτονται τα προβλήματα που…θα έρθουν!
Κι όμως, πληρώνονται κανονικότατα χωρίς ημέρα καθυστέρηση, όταν σε άλλες ομάδες των πλέι οφ οι παίκτες έχουν να δουν μήνες το χρώμα του χρήματος!

Όταν τελείωσε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, από ετούτη τη  μικρή διαδικτυακή γωνιά, είχαμε γράψει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η απομάκρυνση του γέρο – Φερέϊρα, ο οποίος δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν στα «πράσινα» αποδυτήρια κι έχει γίνει …ιστορία της καρπαζιάς.
Είχαμε προτείνει, μάλιστα, γι αυτό το διάστημα να αναλάβει την ομάδα ο Γιάτσεκ Γμοχ, ο οποίος θα μπορούσε να αναστήσει τη νεκροφάνεια.
Ακούσαμε κριτική γιατί….κάναμε κακό στην ομάδα.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι.
Υπάρχει σωτηρία;
Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, ίσως η σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, να είναι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Τότε, θα πείτε θα μεγεθυνθούν τα οικονομικά προβλήματα. Ναι, αλλά αυτή η ομάδα είναι τελειωμένη και χρειάζεται κτίσιμο από την αρχή.
Θέλει προπονητή (καλές οι περιπτώσεις και του Δώνη και του Κούπερ), θέλει παίκτες, θέλει άλλη ατμόσφαιρα.
Ακόμη κι αν υπάρξει ανατροπή των δεδομένων κι ο Παναθηναϊκός βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πάλι πρέπει να κτιστεί μια νέα ομάδα.
Έχουν την υπομονή οι οπαδοί; Νομίζω ναι, πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι δεν πάει άλλο με τη σημερινή ομάδα.
Όσο για τους α-μετόχους μετόχους, ήδη προκαλούν αγανάκτηση με όσα πράττουν ή μάλλον με όσα δεν πράττουν…. Ίσως, ο καπνός από τα πούρα τους, τους βοηθήσει να αποκτήσουν ενεργητικότητα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου