Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Έντονα τα χαρακτηριστικά τρομοκρατίας στην υπόθεση της Πεύκης

Υπόθεση με έντονο άρωμα τρομοκρατίας χαρακτηρίζεται το περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί ήρθαν απέναντι σε δυο ενόπλους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και ενός εκ των δραστών.
Ο τραυματίας δράστης, Έλληνας 28 χρονών είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι GLOCK των 9ΜΜ, μία τσάντα, που περιείχε ένα μπιτόνι βενζίνης, δύο κατσαβίδια «ταυ», μία θήκη
 καλύμματος τιμονιού, και κάποια άλλα αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν εξεταστεί έως αργά το βράδυ.
Στο σημείο μάλιστα της συμπλοκής βρέθηκε μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί πριν από τρεις περίπου ημέρες από την περιοχή της Κυψέλης. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι δράστες να κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή της Πεύκης με σκοπό την κλοπή ενός αυτοκινήτου.
Μάλιστα, σε περίπτωση που ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που ο 28χρονος τραυματίας έδωσε τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους νοσηλευτές τότε η αστυνομία μιλά για άτομο που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και επομένως η υπόθεση λαμβάνει άλλη διάσταση και σίγουρα τρομοκρατική χροιά.

Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή

Λίγο μετά τις 19:00 ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης βρέθηκε στην περιοχή της Πεύκης στο πολιτιστικό κέντρο, ύστερα από τηλεφώνημα για την ύπαρξη ενός ενοχλητικού ατόμου, πιθανότατα διαταραγμένης προσωπικότητας.
Φθάνοντας στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου, οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά των δύο δραστών, προλαβαίνοντας και εκείνοι να ανταποδώσουν. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε τρεις σφαίρες και οι βολίδες δυστυχώς διαπέρασαν το αλεξίσφαιρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Συμφώνως με το ιατρικό ανακοινωθέν οι δύο αστυνομικοί φέρουν πολλαπλά τραύματα ο ένας στο στήθος και ο άλλος διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και στον τράχηλο. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, με τραύματα στο χέρι και το γλουτό, αλλά τα στοιχεία του ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί αφού δεν φέρει κάποιο επίσημο έγγραφο πάνω του.
Ο δεύτερος δράστης μετά τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και του συνεργού,  άρπαξε το όπλο ενός εκ των δύο αξιωματικών, μπήκε στο περιπολικό και τράπηκε σε φυγή.
Ωστόσο, συμφώνως με άλλες πληροφορίες, ένας εκ των τραυματισμένων αστυνομικών προσπάθησε να αποτρέψει την κλοπή του περιπολικού και κρεμάστηκε από αυτό, σύρθηκε λίγα μέτρα μακριά και έπεσε.

Το περιπολικό βρέθηκε λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση στην περιοχή της Κηφισιάς, στην οδό Θεσσαλονίκης και σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν οι δύο αστυνομικοί. Πάντως, μέσα από το περιπολικό δεν έλειπε το περίστροφο του ενός αστυνομικού. Συμφώνως με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα και ο δεύτερος δράστης βγήκε από το περιπολικό τραυματισμένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου