Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ποιος θα ξυπνήσει τον Δρούτσα;

Τα Σκόπια έκαναν «δική τους
τη Φλώρινα»
κι ο υπουργός ροχαλίζει!

Το τελευταίο διάστημα, όποιος επιχειρήσει να δει το περίφημο τουρνουά τένις του Rolland Garos, το οποίο μεταδίδεται από το ελληνικό Eurosport, βλέπει έκπληκτος στα διαλλείματα, διαφημίσεις των Σκοπίων που παρουσιάζονται
 ως «Μακεδονία», με χαρακτηριστικές εικόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Τα διαφημιστικά είναι συνεχόμενα και προκαλούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων, αλλά ως φαίνεται, όχι του αρμόδιου υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Δεύτερη προκλητική σκοπιανή ενέργεια, είναι η προσάρτηση της Φλώρινας, τουλάχιστον σε επίπεδο χάρτη.
Όποιος επιχειρήσει να μάθει λεπτομέρειες για τον καιρό, από την παγκόσμιας φήμης ιστοσελίδα weatherforecast.com, θα δει δίπλα στην πόλη της Φλώρινας τη σημαία των Σκοπίων!
Κι ο υπουργός κοιμάται!
Όπως κοιμάται και στις περιπτώσεις της μη οριοθέτησης των ελληνικών ΑΟΖ, για να μη προκαλέσει τους έναντι του Αιγαίου γείτονες!
Όπως κοιμόταν και στις τουρκικές προκλήσεις, όταν Τούρκοι πολιτικοί την προηγούμενη εβδομάδα, έκανα ολόκληρο ζήτημα, ισχυριζόμενοι ότι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι υπό …ελληνική κατοχή!

Επειδή οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έχουν ακούσει τη φωνή του, παρά μόνο όταν λέει στον πρωθυπουργό «να το δούμε…αυτό» ή «να το δούμε εκείνο», μήπως πρέπει κάποιος να τον ταρακουνήσει; Όπως είχε κάνει παλιά ο Σημίτης, όταν τον μάζεψε από κάποια σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για το Κυπριακό, ως επικίνδυνο;

Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών, από το πουθενά να έγινε υπουργός ως φίλος του Γιώργου, μπορεί να ζει τον δικό του προσωπικό μύθο, αλλά υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι δεν είναι ικανός για τίποτα περισσότερο, από το να κυκλοφορεί ατσαλάκωτος, με το γιλέκο, τη γραβάτα και την πολιτική του ανυπαρξία…
Άλλο ένα αποτυχημένο προσωπικό στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου, μετά την Καραχισάν, την Ματσούκα, την Μπιρμπίλη, τον Καμίνη και τόσους ακόμη.
Το αντέχει η Ελλάδα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου