Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Του φταίνε οι δημοσιογράφοι….

Ο Φοροκωνσταντίνου,
αντί να απαντά …
τσακώνεται στα κανάλια!

Προσφάτως, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον χαρακτήρισε αλαζόνα!
Ουκ ολίγες φορές, έχει συγκεντρώσει την μήνη των συναδέλφων του στην κυβέρνηση, αλλά και των βουλευτών του κόμματός του.
Προχθές, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠαΣοΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, ζήτησε την αποπομπή του
 από την κυβέρνηση. Οι πολίτες πνέουν μένεα εναντίον του.
Αναφερόμαστε, στον και Φοροκωνσταντίνου αποκαλούμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Αντί, για όσα του καταλογίζονται και για όσα έχει διαπράξει εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, να έχει κατεβασμένο κεφάλι και να προσπαθεί να ακούσει όσους του κτυπούν τα «καμπανάκια» για τις επιλογές του –κυρίως σε φορολογικό επίπεδο – προτιμά να περιφέρεται στα τηλεοπτικά κανάλια και, αν δεν λέει φληναφήματα (αλλιώς τα λέει ο λαός μας), να ερίζει με τους δημοσιογράφους.

Σήμερα, έστησε ολοήμερο καυγά στο ΜEGA.
Το πρωί τα έβαλε με τον δημοσιογράφο Μανώλη Αναγνωστάκη, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με αφορμή μία ερώτηση την οποία ο υπουργός απέφυγε.
Ο δημοσιογράφος, ρώτησε ξεκάθαρα τον Υπουργό Οικονομικών: «αφού ο κ. Τόμσεν ζητάει να μην υπάρχουν επιπλέον αυξήσεις στους φόρους, γιατί η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Τρόικα ζητάει το αντίθετο;».
Ο υπουργός, έκανε ότι δεν άκουσε κι άρχισε να λέει δικά του…παραμυθάκια για…τις επιτυχίες της κυβέρνησης!
Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ως όφειλε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και το τηλεοπτικό κοινό, επέμεινε να λάβει απάντηση στο ερώτημά του. Όταν είδε κι αποείδε ότι ο υπουργός δεν προτίθεται να απαντήσει, έκανε το σχόλιο του:
«Πως είναι δυνατόν να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της χώρας και να μη βρίσκεται κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;».
Ο Παπακωνσταντίνου, συνηθισμένος από τα χάδια της κρατικής τηλεόρασης και τους μονολόγους του εκεί, απείλησε ότι θα φύγει!
Ο δημοσιογράφος, δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί. Του είπε, ότι «οι δημοσιογράφοι όταν κάνουνε λάθη σε βάρος των πολιτικών ζητάνε συγγνώμη, ενώ οι πολιτικοί κάνουν λάθη σε βάρος των πολιτών και κανείς δεν αναλαμβάνει ούτε την ευθύνη ούτε και ζητάει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό.
Όταν δε  ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι Έλληνες στο μέλλον θα δουν τα όσα έχει κάνει γι’ αυτούς η κυβέρνηση», ο Αναγνωστάκης σχολίασε : «αν θα ζουν»!
Κάπου εκεί, παρενέβη ο έτερος δημοσιογράφος της εκπομπής, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος κι έκλεισε το «Mega Σαββατοκύριακο», λόγω τέλους χρόνου…

Όμως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προφανώς μη έχοντας τι άλλο να κάνει και παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων, παρενέβη και στο βραδινό δελτίο του σταθμού, για να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου από τη Νέα Υόρκη, το οποίο ανέφερε ότι οι επιτελείς του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει.
Ο παρουσιαστής Νίκος Στραβελάκης, του απάντησε με δημοσίευμα του Spiegel που έγραφε ακριβώς τα ίδια, αλλά ο υπουργός…τον χαβά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου