Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πρώτα βγαίνει η ψυχή…

Η ελληνική παροιμία «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», είναι βέβαιο ότι ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη με τις κατηγορίας της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και του δις εξαναγκασμού σε στοματικό έρωτα, μιας 23χρονης καμαριέρας
 του ξενοδοχείου που διέμενε, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την κοινή γνώμη με τα σεξουαλικά του χούγια.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ερωτύλος Ντομινίκ, παντρεμένος από το 1991 με τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, έχει αναγκαστεί ακόμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του για τα ερωτικά του παραστρατήματα.
Δημοσιογράφος της Liberation έγραφε στο blog του το 2007, χρονιά κατά την οποία ο Ντομινίκ Στρος Καν έθετε υποψηφιότητα για  την ηγεσία του ΔΝΤ, ότι η επιμονή για τις γυναίκες αγγίζει πολλές φορές τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης, κάτι που έρχεται να επιβεβαιωθεί τέσσερα χρόνια μετά με τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη.
Η Τριστάν Μπανόν, νεαρή δημοσιογράφος  (διακρίνεται στηφωτογραφία) και συγγραφέας, πήγε στο γραφείο του επικεφαλής του ΔΝΤ προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό στο οποίο εργαζόταν το 2002. «Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο και συνέχισε... Καταλήξαμε να παλεύουμε... Τον κλώτσησα... Προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου. Όταν έφυγα μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας “σας τρομάζω;"». ανέφερε η δημοσιογράφος που επέλεξε να μην κινηθεί δικαστικά.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2008 ήρθε στο φως η εξωσυζυγική σχέση του με την οικονομολόγο του ΔΝΤ από την Ουγγαρία Πιρόσκα Νάγκι, την οποία ο Ντομινίκ Στρος Καν προσέγγισε μέσω ερωτικών sms και email και τελικά «κουτούπωσε», στο περιθώριο ενός φόρουμ στο Νταβός. Ο σύζυγος της Πιρόσκα Νάγκι, επικεφαλής της τράπεζας της Αργεντινής, ανακάλυψε τα «καυτά emails» του καυτού Ντομινίκ, αλλά  και το one night stand του Mr ΔΝΤ με τη σύζυγό του και τον έκανε «ρόμπα ξεκούμπωτη» σε όλη την υφήλιο. Η Ουγγαρέζα απομακρύνθηκε από το ΔΝΤ κι ο Στρος Καν ζήτησε δημοσίως συγγνώμη!
Η σύζυγός του συγχώρησε το παραστράτημά του, δηλώνοντας πως τον αγαπάει όπως όταν πρωτογνωρίστηκαν και ότι αυτή η σχέση της μιας βραδιάς ανήκει στο παρελθόν. Η οικονομολόγος, από την άλλη πλευρά, αποχώρησε από το ΔΝΤ , ενώ όταν διεξήχθη έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε καταχραστεί την εξουσία του, βγήκε λάδι.
Ένα χρόνο πριν, το 2007, ο ατακτούλης Ντομινίκ είχε κατηγορηθεί για μία ακόμα υπόθεση εύνοιας, όταν η 26χρονη Εμιλί Μπιλιέ, που εργαζόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, βρέθηκε ασκούμενη στο ΔΝΤ μετά από φημολογούμενη παρέμβασή του. Φυσικά, βγήκε πάλι αθώα περιστερά.
Προσφάτως, κυκλοφόρησε στη Γαλλία το βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά ενός προεδροποιήσιμου» και υπέγραφε συγγραφέας με το προσωνύμιο «Κασάνδρα». Γράφει μεταξύ άλλων:  «Όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο... η ιεροτελεστία είναι πάντα η ίδια. Επιθεωρεί τον χώρο για να βρει τις ελκυστικές γυναίκες και αφού έχει εντοπίσει το θήραμα, το βομβαρδίζει με γραπτά μηνύματα που συνήθως ξεκινούν με τη φράση “σε θέλω”…». Σε κάποιο σημείο του βιβλίου αναφέρεται ότι υπάρχουν φωτογραφίες του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, να εξέρχεται από μία λέσχη ανταλλαγής συζύγων…
Αυτά, είναι μερικά μόνο από τα παραστρατήματα του συλληφθέντος για σεξουαλική επίθεση προέδρου του ΔΝΤ.
Το περίεργο είναι, ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία απ’ την Ελλάδα…Κι ας μας έχει κακοποιήσει ποικολοτρόπως! Το έχει δηλώσει κι ίδιος. «Δουλεύαμε υπογείως με τον Γιώργο Παπανδρέου…για να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό …»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου