Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μαλάκας ή αφελής;

Περί Όλι Ρεν ο λόγος…

Η απροκάλυπτη επιθυμία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, για συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτως ώστε να στηρίξουν μαζί την οικονομική πολιτική του μνημονίου, θέτοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Πορτογαλία, δείχνει ότι ο άνθρωπος
 δεν ξέρει τι του γίνεται, αφού παραβλέπει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Ο Φινλανδός, αγνοεί προφανώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει ο άκρατος λαϊκισμός της ουτοπικής αριστεράς, σε τέτοιο σημείο που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος.
Αγνοεί, ακόμη ότι οι πολιτικοί εκβιασμοί σε μια δανειακή σύμβαση, αποτελούν στυγνή παρέμβαση στα εσωτερικά της.
Αγνοεί κι εκείνο που θα  μπορούσε να σκεφτεί κι ο πλέον αδαής περί την πολιτική. Ότι, ακόμη κι αν απαιτείται η συναίνεση, δεν θα επιτευχθεί ποτέ με τελεσιγραφικές διαταγές. Πολύ απλά, γιατί έτσι εκτίθεται η αντιπολίτευση, η οποία έχει κάθε λόγο να μην συγκατατίθεται, αφού άλλος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι.
Είναι προφανές, ότι στον Όλι Ρεν, κάποιοι έχουν μεταφέρει λάθος εκτιμήσεις.
Πιστεύει, ότι αν συμφωνήσει ο Σαμαράς, θα προχωρήσουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Του έχει πει κάποιος, ότι ακόμη κι αν συμφωνούσε ο Σαμαράς, πάλι θα είχαμε έλλειμμα 8 δισ. ευρώ, επειδή η κυβέρνηση είναι διχασμένη, ως προς τι πρέπει να γίνει;
Του έχει πει κανείς, ότι ακόμη κι αν συμφωνήσει ο Σαμαράς, διαφωνούν οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίο έχουν κληθεί να εφαρμόσουν τα προγράμματα;
Άρα, ο Όλι Ρεν, είτε έχει άγνοια των πραγμάτων.
Εκτός αν είναι αφελής ή μαλάκας!
Ξεκάθαρα πράγματα.
Η συναίνεση, έτσι όπως την εννοεί ο Φινλανδός, τους μόνους που εξυπηρετεί είναι ο Τσίπρας κι η Παπαρήγα. Ίσως και ολίγος Καρατζαφέρης.
Κι αυτό γιατί, αν δεν υπάρχει η αντιπολίτευση του Σαμαρά, να ελέγχει να προτείνει και να αποτελεί την «υποδοχή»της λαϊκής δυσαρέσκειας, θα αλωνίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Κνίτες και ο άκρατος λαϊκισμός.
Λέτε, εκτός από αφελής ή μαλάκας, να είναι και αριστερολάγνος;
Ελπίζουμε όχι!
Ας ψάξει, λοιπόν, να μάθει καλύτερα τα πράγματα…
Τους δε κομπογιαννιτσμούς του, ας τους εφαρμόζει στην πατρίδα του, όπου η συναίνεση των κυβερνητικών παρατάξεων, δημιούργησε αυτόν τον (ελλείψει αριστεράς) τεράστιο ακροδεξιό λαϊκισμό των «Αληθινών Φινλανδών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου