Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: «Υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος…»!

«Έχω βγάλει το συμπέρασμα, από τις χθεσινές συναντήσεις, ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε
 την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος».

Αυτό ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ανήσυχος και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο Κάρολος Παπούλιας πρόσθεσε ότι «τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε».
«Γι’ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου