Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Είσαι αλαζόνας και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτοκριτική…»!

Έξαλλος ο Βενιζέλος
με τον Παπακωνσταντίνου,
με παρατηρητή –πυροσβέστη
τον πρωθυπουργό!

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητά εναγωνίως τη συναίνεση στα άλλα κόμματα, αλλά δεν καταφέρνει να την έχει ούτε καν ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησής του.
Η ένταση και οι διαφωνίες των υπουργών του στο υπουργικό συμβούλιο, ανάγκασε
 τον πρωθυπουργό να κάνει τον πυροσβέστη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν  έξαλλος με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα αποκάλεσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλαζόνα και συνέχισε λέγοντάς του: «δεν έχεις κάνει ποτέ αυτοκριτική, που έχουμε φθάσει σε μία δημοσιονομική κατοχή»!
Σε αυτή την φραστική επίθεση ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απάντησε και παρέμεινε ψύχραιμος για να παρέμβει ο πρωθυπουργός ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι, ενώ προσπάθησε να ηρεμήσει και τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έδειχνε εκτός εαυτού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε αναφορά που έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντούσε έντονα και με φανερή κριτική διάθεση.
Μάλιστα, είχε ως συμπαραστάτη τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος, επίσης, άσκησε κριτική στον «τσάρο», γιατί όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει επεξεργαστεί ακόμα τις προτάσεις των υπουργείων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, πιστός στους δογματισμούς του, δεν παρέλειψε να αναφέρει αναρωτώμενος, αν φτάνει η εξουσιοδότηση από τον λαό για θίξει η κυβέρνηση συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, αναφερόμενος προφανώς στη μείωση του δημοσίου τομέα.
Προηγουμένως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δραματικούς τόνους ανέφερε ότι χρήματα υπάρχουν μέχρι τις 18 Ιουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου