Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αποστομωτική απάντηση Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Οι πιέσεις των Βρυξελλών προς τη Νέα Δημοκρατία, να συνυπογράψει τη συναίνεση με τις κυβερνητικές επιλογές, είναι κάτι περισσότερο από ασφυκτικές. Καταγράφονται, άλλωστε, στον Τύπο και μεταδίδονται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, απάντησε
 σήμερα με εύγλωττο τρόπο στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ειδικά μετά την απροκάλυπτη παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν, στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και Κυβέρνηση υπάρχει, και Αντιπολίτευση υπάρχει, και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».
Ταυτοχρόνως, ο Αντώνης Σαμαράς, έστειλε κι άλλο μήνυμα στις Βρυξέλλες, μέσα από τον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά τη θέση του:
 «Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ό, τι θέλουν, για να πάρουμε την 5η δόση , μπορεί ο κ. Όλι Ρεν να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, η Ελλάδα θα πάρει την 6η και την 7η δόση;», ήταν η πολιτική απορία την οποία διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για να προσθέσει: «Δεν αλλάζω θέση. Δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη, και οδήγησαν  τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου