Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Υπέρ του Στρος Καν ο…Άνθιμος...

...αλλά κουβέντα για την καταγγέλλουσα!

Για εξόντωση της ανθρώπινης προσωπικότητας του Ντομινίκ Στρος Καν έκανε λόγο στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Αφορμή, κατά τη γνώμη του, ο τρόπος με τον οποίο οι δημόσιες αρχές των ΗΠΑ αλλά και
 τα ΜΜΕ, αντιμετώπισαν τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ.
««Η εικόνα καταρράκωσε τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια αξιώματα μέσα στα μάτια όλων των λαών και αυτό είναι μια ήττα της συγχρόνου κοινωνίας», είπε.
Προφανώς, ο Μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται περισσότερο για τα…παγκόσμια αξιώματα και αγνοεί ότι καταρράκωση και μάλιστα μέγιστη, υφίσταται και η γυναίκα που υφίσταται την επίθεση, τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη και εν τέλει τον βιασμό.
Και θα ήταν προτιμότερο να σιωπά, τουλάχιστον μέχρι την δικαστική ετυμηγορία, παρά να στέκεται αρωγός του φερόμενου δράστη, μόνο και μόνο επειδή είναι επώνυμος και ισχυρός.
Όμως, όταν υπάρχουν στην Εκκλησία μας, κείμενα* με τα οποία η γυναίκα θεωρείται κατώτερη του άνδρα κι όταν επιτάσσεται από τους ψαλμούς ο φόβος της γυναίκας προς τον άνδρα, είναι φυσιολογικό ο κάθε υστερικός και φανατικός με τη βλαμμένη λίμπντο,  να εκφράζει τέτοιες απόψεις…

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα…
  • Η γυναίκα είναι ένα απαίσιο σκουλήκι (Ι. Δαμασκηνός)
  • Είναι (η γυναίκα) η κόρη της αμαρτίας, σκουλήκι στην καρδιά του άντρα, πρόδρομος της κόλασης, πεισματάρα γαϊδούρα (ίδιος)
  • Ενσαρκωμένη κακία, θύρα κολάσεως, φονική γοητεία, οικιακός κίνδυνος, επιτάφιος πλάκα, αναγκαίον κακόν, πουδραρισμένη μάστιγα (Ιωάννης Χρυσόστομος)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου