Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αντιδρούν και οι τσιφλικάδες της Ν.Δ. στη ΔΕΗ!

Επίθεση της ΔΑΚΕ-ΔΕΗ,
στον Αντώνη Σαμαρά!


Με μπροστάρη τον βουλευτή Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλο, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στη Δυτική Μακεδονία, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την οποία έχει συμφωνήσει – όπως ανακοίνωσε στο Ζάππειο ΙΙ- ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε αγαστή συμπόρευση μαζί τους και η ΔΑΚΕ –ΔΕΗ, που ζώντας στον δικό της μικρόκοσμο, εξέδωσε ανακοίνωση
 με την οποία επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά διατυπώνοντας το ερώτημα  «γιατί συμπλέει με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο»,  ενώ χαρακτήρισε «τιμητικό» τον τίτλο τσιφλικάδες που τους απέδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Ταυτοχρόνως, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά που διαμόρφωσαν την γραμμή χαρακτηρίζοντας τους «νεοφεουδάρχες».

Οι τσιφλικάδες της ΔΕΗ στη Νέα Δημοκρατία, βουλευτές και συνδικαλιστές, δεν μπορούν φαίνεται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θα τελειώσει μιας δια παντός η δική τους παλαιοφεουδαρχία.
Οι μεν βουλευτές θα παύσουν να λειτουργούν σε πελατειακή λογική, άρα φοβούνται μη χάσουν ψηφάκια και καρέκλα, οι δε συνδικαλιστές θα υποχρεωθούν να πράξουν αυτό που δεν γνωρίζουν.
Δηλαδή να δουλέψουν ή να πάνε σπίτια τους!

Επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουν οι πάντες ότι αν μια ΔΕΚΟ (στην προκειμένη περίπτωση η ΔΕΗ) ιδιωτικοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι θα χαθούν αναγκαστικά θέσεις εργασίας.
Οι ιδιώτες μπορεί να μη προσλαμβάνουν – κυρίως με κομματικά κριτήρια-  το προσωπικό που δεν χρειάζονται, αλλά ΔΕΝ απολύουν προσωπικό που χρειάζονται.
Συνεπώς, το επιχείρημα – φόβος ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν απολύσεις, είναι ταυτοχρόνως μια παραδοχή ότι εντός του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο τις καθιστά μη ανταγωνιστικές.
Θα ήταν προτιμότερο οι συμπλέοντες με τον Φωτόπουλο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να έλεγαν ξεκάθαρα: «Εμείς κάναμε εδώ και χρόνια μια ξεκάθαρη συμφωνία με το πολιτικό σύστημα. Οι φορολογούμενοι θα μας πληρώνουν, όσες θέσεις εργασίας κι αν έχουμε, είτε υπάρχει αντικείμενο είτε όχι».
Όλα τα άλλα, περί δημοσίων αγαθών, φθηνού ρεύματος στον λαό, περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και άλλων επαναστατικών συνθημάτων, είναι απλώς φληναφήματα προς εξυπηρέτηση των στενών συμφερόντων μιας χούφτας …αριστεροδεξιών και επιδέξιων –ως φαίνεται μέχρι σήμερα- ανησυχούντων για την βολή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου