Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιώργος και «τσάρος» απολύουν δημοσίους υπαλλήλους, ο Ραγκούσης λέει τ’ αντίθετα!

Η κυβερνητική διγλωσσία και οι προσωπικές στρατηγικές υπουργών, φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό στην κυβέρνηση!  
Χθες στο συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την απομάκρυνση 150.000 εργαζομένων, συνυπολογίζοντας εθελούσιες εξόδους και συνταξιοδοτήσεις.
Σήμερα, στο ίδιο συνέδριο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε τα ίδια:
«Κινούμαστε σε είπε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι «το πρόβλημα της χώρας έχει να κάνει με έναν δημόσιο τομέα που είναι πολύ μεγάλος με βάση αυτά που προσφέρει στον πολίτη».
 ένα ρευστό και πολύπολοκο διεθνές περιβάλλον, πάμε αντίθετα στον άνεμο αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»
Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι εντός των επόμενων τεσσάρων ετών ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο  θα μειωθεί κατά 150.000.

Ωστόσο ο Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται ότι έχει διαφορετική γνώμη, τόσο από τον πρωθυπουργό (!!!), όσο και από τον υπουργό Οικονομικών.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, μεγέθυνε τη σύγχυση αναφέροντας:
«Εάν δεν είχαν σταματήσει οι προσλήψεις, τα ρουσφέτια και οι μονιμοποιήσεις σήμερα, το μόνο αίτημα ή ο μόνιμος εκβιασμός από την πλευρά της Τρόικας θα ήταν "ή απολύετε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ή χρεωκοπείτε”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « πετύχαμε τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά περίπου 150.000 με τις πολιτικές που ακολουθήσαμε από τον Οκτώβριο του 2009 και αυτός ο εκβιασμός πια δεν υπάρχει»…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου