Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αυτοκριτική Γιώργου και σενάρια για την επόμενη ημέρα…

Από χθες που έγινε γνωστή η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, ουκ ολίγοι πολιτικοί παρατηρητές, εκφράζουν την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται προΗ σύσκεψη που ακολούθησε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ αρνείται να εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου, επιβεβαίωσε την άποψη αυτή. Η κυβέρνηση είναι πλήρως εγκλωβισμένη από την αποτυχία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των οικονομικών της στόχων.
 της κατάρρευσης.
Οι εξελίξεις, μπορεί να είναι δραματικές. Κι η πραγματικότητα, μάλλον αναγκάζει τον Γιώργο Παπανδρέου να σημάνει πλήρη οπισθοχώρηση, με επιχείρηση ενσωμάτωσης στις σημερινές του προτάσεις, στοιχείων από το «Ζάππειο ΙΙ» της Νέας Δημοκρατίας.  Συνεργάτες του πρωθυπουργού, ανέφεραν ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία σχεδόν όλη τη φορολογική πολιτική του «Ζαππείου ΙΙ».
Οι ίδιοι, ανέφεραν ότι θα προχωρήσει σε γενναία αυτοκριτική.
 «Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προτείνει πολλές λύσεις», τόνισε στο grpost. blogspot. com,  στενός του συνεργάτης. «Από συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή και κυβέρνηση χωρίς τον ίδιο».
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο σενάριο κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ίσως το λεπτό σημείο να είναι ο διαμελισμός του υπουργείου Οικονομικών με τη δημιουργία υπουργείου Εσόδων, όπως προτείνει η τρόικα. Πάντως, στη χθεσινή εσωκομματική σύσκεψη στελεχών του ΠαΣοΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε για πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι αποδεκτά από τον Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι «έπεσαν στο τραπέζι» τα ονόματα των Αλέκου Παπαδόπουλου, Τάσου Αράπογλου, Λουκά Παπαδήμου, Γιάννη Στουρνάρα, Απόστολου Ταμβακάκη, αλλά και ενός κορυφαίου πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα ιδιωτεύει.
Το άλλο  ενδεχόμενο, δηλαδή,  να προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ένα σενάριο που κινείται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
Πληροφορίες αναφέρουν,  ότι το τρίτο σενάριο, των εκλογών, ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε να το σκέπτεται. Θεωρείται η ύστατη λύση, αφού δεν κατορθωθεί να επιτευχθεί συναίνεση. Θα το βάλει στο τραπέζι, επιχειρώντας να επιρρίψει τις ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου απίθανο να σηκώσει το γάντι…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου