Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καζάνι που βράζει το ΠαΣοΚ!

Αναβλήθηκαν οι κομματικές διαδικασίες
εν όψει Μεσοπρόσθεσμου!
Βουλευτές απειλούν
να το καταψηφίσουν!

Την ώρα που ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, επετέθη με δριμύτητα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, με αιτία τις θέσεις του για τους βουλευτές (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Νέος Εμφύλιος στο ΠαΣοΚ) και προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ισχυριζόμενος
 ότι «ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να τοποθετεί τον “κηπουρό του” σε θέση υπουργού», η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ βρίσκεται σε απόλυτο βρασμό.
Πριν από λίγο, αναβλήθηκαν οι κομματικές διαδικασίες για το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο πολλοί βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν.
Σιωπηλή, προς το παρόν, είναι και η οργή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, από τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητος, για ανασχηματισμό και εκτοπισμό τους από εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.
Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, τόνισε πριν λίγο στο grpost.blogspot.com, ότι «το ΠαΣοΚ, διανύει αυτές τις ημέρες τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή του», αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και για την πολιτική του επιβίωση!
Άλλα στελέχη, όμως, εκφράζουν την άποψη, ότι οι όποιες αντιθέσεις και διαφωνίες, έχουν περισσότερο χαρακτήρα προσωπικό και υα εξαντληθούν χωρίς να προκληθούν κραδασμοί σε κόμμα και κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι αν η πλειοψηφία της Βουλής μειωθεί και δεν μπορεί να κυβερνά, βρισκόμενος σε πολιτική ομηρεία, θα προσφύγει στις κάλπες, ουδείς μπορεί να προβλέψει το αύριο.
Αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένη η διαφωνία τουλάχιστον επτά βουλευτών, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν είναι ικανοί να αναλάβουν την ευθύνη να ρίξουν την κυβέρνηση.

Πάντως, με αυτές τις συνθήκες, δεν είναι διόλου απίθανο να αναζητηθούν ακόμη μεγαλύτερες δίοδοι συναίνεσης, πολύ περισσότερο αφού η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, με δεδομένες τις αυστηρές επιταγές της τρόικας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου