Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Διάσταση με…κέρασμα!


Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, δέχθηκε τις ευχές του πρωθυπουργού για τα χθεσινά του γενέθλια.
Αμέσως, μετά ήρθαν τα κεράσματα.
Κι όταν άρχισε η συζήτηση, φάνηκε η διάσταση πολιτικών απόψεων.
Μετά από 50 λεπτά, η συζήτηση έλαβε τέλος, χωρίς ο αποχωρών από το Μέγαρο Μαξίμου Αντώνης Σαμαράς να κάνει δηλώσεις,
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στην ενημέρωση των δημοσιογράφων αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως
 η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν δεσμεύσεις.
Υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί κατά 6,4% το έλλειμμα. Διευκρίνισε πάντως ότι αν υπάρχουν ισοδύναμες προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα. Μάλιστα ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Σαμαρά να καταθέσει όποιες προτάσεις έχει σχετικά με αυτή τη στόχευση.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκησε περίπου 50 λεπτά, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησαν και για το τις αποκρατικοποιήσεις, με τον Γ.Παπανδρέου να δηλώνει πως θα ξεκινήσουν άμεσα και με απόλυτη διαφάνεια.
Για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ.Σαμαρά την εναλλακτική δίοδιο για να εκφράσει τη συμφωνία του, την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου